Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ορλί



Γαλλία: Κατηγορίες σε 2 υπόπτους για την επίθεση στο αεροδρόμιο του Ορλί

Κατηγορίες για συνέργεια στην επίθεση του Ζ ιγέντ Μπεν Μπελγκασέμ στο αεροδρόμιο του Ορλί την περασμένη εβδομάδα απήγγειλαν δικαστές. Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι βοήθησαν τον δράστη παρέχοντάς του  ένα αεροβόλο το οποίο έβαλε στο κεφάλι ενός στρατιωτικού προσπαθώντας να του αποσπάσει το όπλο του.



Τι υποστηρίζει ο πατέρας του τζιχανστιστή στο Ορλί;

Στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά αποδίδει τις ενέργειες του γιού του ο πατέρας του τζιχαντιστή της παραλίγο επίθεσης στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, υποστηρίζοντας ότι το παιδί του δεν ήταν τρομοκράτης, ούτε φανατικός ισλαμιστής.



Παρίσι: Γνωστός στις αρχές ο δράστης του Ορλί

Ο τρόμος δεν εγκαταλείπει την Γαλλία που για μια ακόμα φορά βρέθηκε αντιμέτωπη με μια επίθεση, παρά τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που ισχύουν στην χώρα από τον Νοέμβριο του 2015. 



Ορλί: Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης

Αυτή είναι η φωτογραφία του 39χρονου Ziyed Β.  που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Le Parisien, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά στρατιωτών στο αεροδρόμιο του Ορλί όταν πήρε το όπλο από μια γυναίκα στρατιωτικό .



Αυτόπτης μάρτυρας στο Ορλί: Κρατούσε από το λαιμό μια γυναίκα στρατιωτικό

Ένας αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού περιγράφει στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro όσα είδε και άκουσε.