Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

οριο



Κρασί και υγεία πάνε μαζί;

Το κρασί σχετίζεται με πολλές στιγμές της ζωής μας. Συνοδεύει όμορφα το φαγητό μας και είναι συνδεδεμένο με την κοινωνική μας ζωή. Οίνος ευφραίνει καρδία; Υπάρχουν κλινικές μελέτες που δείχνουν ότι η λογική κατανάλωση κρασιού έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία μας, ειδικά όταν αυτό αποτελεί μέρος μιας διατροφής στα πρότυπα της μεσογειακής.



Γιατί μπαίνει όριο 150 ευρώ σε όλους τους λογαριασμούς των κινητών

Σε όλους τους λογαριασμούς τηλεφώνου θα θέσει πλαφόν χρέωσης από την 1η Ιανουαρίου 2019 η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση το πλαφόν μπαίνει στο ποσό των 150 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου των φόρων και αφορά το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως φωνής, δεδομένων και μηνυμάτων (sms).



Οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται από το ΦΠΑ. Ποιο είναι το όριο για να ισχύει η απαλλαγή

Να απαλλαγούν από το καθεστώς ΦΠΑ μπορούν επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα μέχρι 10.000 ευρώ.



Μπαίνει όριο στο κοινωνικό μέρισμα με κριτήριο τις καταθέσεις

Όριο στις τραπεζικές καταθέσεις, ύψους 9.000 ευρώ, θα τεθεί στη διανομή «κοινωνικού μερίσματος», ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.



«Φρένο» στην αύξηση του ορίου ταχύτητας στα 150χλμ.

Στην απόσυρση του σχεδίου για αύξηση του ορίου ταχύτητας στα 150χλμ./ώρα στους αυτοκινητοδρόμους προχώρησε το υπουργείου Μεταφορών μετά και τις έντονες αντιδράσεις των συγκοινωνιολόγων.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Χρήστος Σπίρτζης το όριο ταχύτητας θα παραμείνει ως έχει, στα 130χλμ./ώρα.
 



Πετρόπουλος: Στα 384 ευρώ το κατώτατο όριο για τις συντάξεις χηρείας

Την απόφαση να μειωθεί η επιβάρυνση από τις αυξημένες εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα 40.000 ευρώ και άνω αναγγέλλει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής».