Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

όρια



Ο «Τιτανικός του Σουνίου» – Το άγνωστο ναυάγιο με 4.074 νεκρούς!

Το ημερολόγιο έδειχνε 12 Φεβρουαρίου 1944, όταν το ατμόπλοιο «Όρια» προσέκρουσε στη νησίδα Πάτροκλος (Γαϊδουρονήσι) κοντά στο ακρωτήριο του Σουνίου και μετά από λίγα λεπτά βυθίστηκε.

Μαζί του πήρε στον βυθό 4.074 ανθρώπους και είναι μία από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες που παραμένει ευρέως άγνωστη.



Πόση ζάχαρη μπορείτε να τρώτε με ασφάλεια

Πόση ζάχαρη ημερησίως θεωρείται ότι είναι υπερβολική ποσότητα; Μπορείτε να φάτε λίγη ζάχαρη κάθε μέρα χωρίς να πάθετε τίποτα, ή θα πρέπει να την αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο;

Πρόσθετα σάκχαρα VS φυσικά σάκχαρα: Τεράστια διαφορά



Συντάξεις: Νέα αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Οι μειώσεις στις συντάξεις και οι ταυτόχρονες αυξήσεις των κρατήσεων δεν φέρνουν αποτελέσματα Επόμενο πείραμα στις πλάτες των εργαζομένων θα είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.



Συντάξεις: Αυτά είναι τα νέα όρια ηλικίας για το 2018

Νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ισχύουν από την 1η/1/2018 για τους ασφαλισµένους όλων των Ταµείων που συµπληρώνουν µέσα στη νέα χρονιά το 50ό ως το 60ό έτος. Οι αλλαγές του 2018 επιφέρουν αυτόµατη αύξηση των ορίων ηλικίας ως και 2 έτη σε σχέση µε το 2017 για 45 κατηγορίες ασφαλισµένων.



Ποιοι βγαίνουν σε σύνταξη στα 60;

Με 35ετία ή 40ετία και όρια ηλικίας από τα 60 έως τα 62, παίρνουν σύνταξη οι ελεύθεροι επαγγελματίες του ΟΑΕΕ και οι άνδρες μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί που ασφαλίζονται στο ΕΤΑΑ.

Το κλειδί για να αποφύγουν τα 67 είναι να συμπληρώνουν τα 35 έτη έως το 2012, είτε με πραγματική ασφάλιση είτε και με πλασματικούς χρόνους.



Αναστασιάδης: Γνωρίζω τα όρια που μπορούν να οδηγήσουν σε συμβιβασμό

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, η οποία πρέπει να είναι βιώσιμη και λειτουργική και να γίνει αποδεκτή και από τους Ελληνοκυπρίους, έδωσε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.