Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

όπερα



Όπερα στη Σκάλα του Μιλάνου η επόμενη δουλειά του Γούντι Άλεν

"Είναι πολύ διαφορετικό από μια ταινία, όπου κάνεις μια μικρή σκηνή, μετά μια άλλη εκτός της σεκάνς. Εδώ, στους καλλιτέχνες αρέσει να ερμηνεύουν όλο το έργο με μια εκπληκτική ενέργεια διαρκώς" δήλωσε για την εμπειρία του ο Γούντι Άλεν.

 



Ρωμαίος και Ιουλιέτα - Όπερα

Ο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» είναι μία πεντάπρακτη όπερα του Σαρλ Γκουνό, βασισμένη στην κλασική ερωτική τραγωδία του Γουίλιαμ Σέξπιρ. Έργο - ορόσημο του γαλλικού μελοδραματικού ρεπερτορίου, πρωτοπαρουσιάστηκε στο Παρίσι στις 24 Απριλίου 1867 με μεγάλη επιτυχία.



Σαν σήμερα η πρώτη παγκόσμια Πρεμιέρα της Όπερας Κάρμεν

Τετράπρακτη όπερα του γάλλου συνθέτη Ζορζ Μπιζέ (1838-1875), ένα από τα δημοφιλέστερα και πολυπαιζόμενα έργα του παγκόσμιου λυρικού θεάτρου. H «Εισαγωγή» και οι άριες «Χαμπανέρα» και το «Τραγούδι του Ταυρομάχου» είναι από τα γνωστότερα μέρη του έργου.



Σαν σήμερα η πρώτη πρεμιέρα του "Καρυοθραύστη" (1892)

Μπαλέτο σε δύο πράξεις και τρεις σκηνές του σπουδαίου Ρώσου συνθέτη Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, σε λιμπρέτο του Μαριούς Πετιπά και χορογραφία των Μαριούς Πετιπά και Λεβ Ιβάνοφ. Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα έργα στην ιστορία του μπαλέτου.



Μία όπερα σαν ιστορική αναπαράσταση στη Λυρική

Αντλώντας την έμπνευσή του από την αντιστασιακή δράση του 24χρονου Χανς και της 21χρονης Ζοφί Σολ, δύο αδελφών από το Μόναχο, που υπήρξαν ιδρυτικά μέλη της αντιναζιστικής φοιτητικής ομάδας «Το Λευκό Ρόδο», ο Τσίμμερμαν συνέθεσε ένα μουσικό έργο γεμάτο συναισθηματική δύναμη.

Εξελίσσεται την ώρα πριν από την εκτέλεση των αδελφών Σολ για εσχάτη προδοσία.



Ακρόαση στη Λυρική για την όπερα Οράματα και θάματα του Δ.Μαραγκόπουλου

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προκηρύσσει ακρόαση για μονωδούς για τις ανάγκες της όπερας του Δημήτρη Μαραγκόπουλου Οράματα και θάματα βασισμένης στο ομότιτλο έργο του Ιωάννη Μακρυγιάννη που θα παρουσιαστεί στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ τον Απρίλιο του 2019. Η ακρόαση γίνεται για την επιλογή των παρακάτω ρόλων του έργου: