Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΙΩΝ



Ο Πάπας ονομάζει «Μακεδονία» τα Σκόπια! Δείτε την αφίσα -πρόκληση ενόψει της επίσκεψής του στους γείτονες

Ο Πάπας θα επισκεφθεί στις 7 του προσεχούς Μαΐου τα Σκόπια, και στη σχετική ανακοίνωση του Βατικανού το γειτονικό κράτος ονομάζεται «Μακεδονία» – ούτε καν «Βόρεια Μακεδονία». Είναι έτσι ο πρώτος αρχηγός κράτους και θρησκευτικός ηγέτης που μετά τη συμφωνία των Πρεσπών παραποιεί την ιστορική αλήθεια και σκανδαλωδώς μεροληπτεί υπέρ των γειτόνων μας.



Αλέξης Τσίπρας: Γράφουμε μια νέα σελίδα για τα Βαλκάνια

Ιστορική μέρα για την Ελλάδα είναι η σημερινή, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, αφού όπως έγραψε στις προσωπικές σελίδες του σε Twitter και facebook, η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών «θωρακίζει την ιστορία, την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας».



Ο Φίλης ξαναχτύπησε! "Η Μακεδονία ΔΕΝ είναι μία και ελληνική"

Ο πρώην υπουργός Παιδείας και αρνητής της Γενοκτονίας των Ποντίων Νίκος Φίλης ξαναχτύπησε. «Η Μακεδονία δεν είναι μία και ελληνική» είπε μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση βουλευτών της αντιπολίτευσης!



Έλληνες στο Ελσίνκι βροντοφώναξαν για τη Μακεδονία - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Μπορεί να βρίσκονται 2.500 χιλιόμετρα μακριά από τα πατρώα εδάφη, ωστόσο Έλληνες της μακρινής Φινλανδίας έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία στο μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με το Σκοπιανό. Σήμερα, Σάββατο 19 Ιανουαρίου, ομογενείς που ζουν στο Ελσίνκι έστειλαν το δικό τους μήνυμα για να μην ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να μην παραδοθεί το όνομα της Μακεδονίας στη γειτονική χώρα.



Ούτε ένας «Μακεδόνας» δεν υπήρχε το 1921 στην περιοχή της Γιουγκοσλαβίας

Το 1921 στην (μετέπειτα) Γιουγκοσλαβία, δεν βρέθηκε ούτε ένας «Μακεδόνας», ούτε ένας που να μιλάει την «μακεδονική» γλώσσα. Ούτε στα Σκόπια, τα οποία σχεδόν κατά το ήμισυ ήταν μουσουλμανική πόλη. [...]

Οι παππούδες των σημερινών (ψευδο)«Μακεδόνων» το 1921 ήταν είτε Έλληνες, είτε Βούλγαροι, είτε Σέρβοι.



Μητσοτάκης: 2.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο και αύξηση κατώτατου μισθού

Σκληρή και εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εναρκτήρια ομιλία του στο 12ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, επιμένοντας στις αιτιάσεις του ότι «η κυβέρνηση αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να ληφθεί ποτέ, την περικοπή των συντάξεων, με μία μείζονα εθνική υποχώρηση στο Σκοπιανό» και καταλήγοντας στο σύνθημα «φύγετε για να πάει ε