Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ομοσπονδιακο



ΗΠΑ: Προ των πυλών νέα αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους

Η αμερικανική Γερουσία διέκοψε το βράδυ της Πέμπτης τις εργασίες της ως τις 00:01 της Παρασκευής (07:01 ώρα Ελλάδας), χωρίς να εγκρίνει οποιαδήποτε συμφωνία για τον κρατικό προϋπολογισμό.



DW: Λύση η μετατροπή της Ισπανίας σε ομοσπονδιακό κράτος;

Η απόφαση της Μαδρίτης να αναλάβει τα ηνία της τοπικής κυβέρνησης και των αστυνομικών δυνάμεων στην Βαρκελώνη δεν πρόκειται να σταματήσουν το κίνημα υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, εκτιμά η ειδική σε ζητήματα αυτονομίας Ζαμπίνε Ρίντερ από το Ίδρυμα Επιστήμης και Πολιτικής του Βερολίνου (SWP).



ΗΠΑ: Έκρηξη χειροβομβίδας σε ομοσπονδιακό κτίριο στο Μανχάταν

Έκρηξη χειροβομβίδας σε ομοσπονδιακό κτίριο του Μανχάταν, στις Ηνωμένες Πολιτείες σημειώθηκε την Τετάρτη, με συνέπεια να τεθούν σε συναγερμό οι αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες.

Όπως αποδείχθηκε, η χειροβομβίδα έσκασε στα χέρια ενός πράκτορα, υπό άγνωστες συνθήκες, στο υπόγειο γκαράζ των εγκαταστάσεων.



Στο τραπέζι λύση ομοσπονδιακού κράτους για τη Συρία

Οι μεγάλες δυνάμεις που συμμετέχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών συζητούν για το ενδεχόμενο μιάς ομοσπονδιακής διαίρεσης της εμπόλεμης χώρας, η οποία θα διατηρήσει την ενότητά της ως κράτος ενώ θα παραχωρεί μεγάλη αυτονομία σε τοπικές διοικήσεις, είπαν διπλωμάτες χθες.



ΗΠΑ: Ομοσπονδιακό δικαστήριο απέρριψε ένσταση του Τέξας για την μετεγκατάσταση Σύρων μεταναστών

Ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Τέξας απέρριψε μια αίτηση της πολιτείας για πάγωμα της απόφασης να επιτραπεί η είσοδος στην πολιτεία Σύρων προσφύγων, χαρακτηρίζοντας τα στοιχεία που κατατέθηκαν ως «αβάσιμες υποθέσεις».

Ήταν η δεύτερη φορά που η πολιτεία προσπάθησε να εμποδίσει την εισδοχή προσφύγων μέσω άμεσης δικαστικής απόφασης.