Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

όμηροι



Το Ισραήλ έπληξε για πρώτη φορά την πόλη Μπααλμπέκ στον Λίβανο

Την πόλη Μπααλμπέκ στον Λίβανο έπληξε σήμερα για πρώτη φορά το Ισραήλ.

Το ένα από τα πλήγματα του Ισραήλ είχε στόχο αποθήκη της Χεζμπολάχ και το άλλο κτίριο στο οποίο στεγάζονται μη στρατιωτικές υποδομές στα περίχωρα της πόλης Μπααλμπέκ.



Συγκινητικές σκηνές κατά την απελευθέρωση των δύο Ισραηλινο-αργεντίνων ομήρων με δάκρυα και αγκαλιές στη Ράφα

Τους είδαμε, υπήρχαν πολλά δάκρυα, αγκαλιές και λίγες λέξεις», διηγήθηκε ο Ιντάν Μπεζεράνο, γαμπρός ενός από τους δύο Ισραηλινο-αργεντινούς ομήρους, που απελευθερώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (12/2) έπειτα από επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.



Ισραηλινός Στρατός: Έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει κελί που κρατούνταν ισραηλινοί όμηροι

Oι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις την Τετάρτη έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που αποκαλύπτει, όπως αναφέρουν, τοποθεσία στην οποία κρατήθηκαν Ισραηλινοί όμηροι.



Συγγενείς ομήρων που κρατούνται από την Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραηλινό κοινοβούλιο

Σήμερα στην Κνεσέτ, την ώρα που συνεδρίαζε η κοινοβουλευτική επιτροπή, ομάδα συγγενών Ισραηλινών που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας εισέβαλε στο κοινοβούλιο, ζητώντας από τους βουλευτές να κάνουν περισσότερα για να απελευθερωθούν οι συγγενείς τους.



Ισραήλ: Υπουργός προτείνει τη μαζική μετανάστευση των Παλαιστινίων από τη Γάζα

Ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ πρότεινε και πάλι σήμερα τη μαζική απομάκρυνση των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας, απορρίπτοντας τις επικρίσεις των ΗΠΑ οι οποίες χαρακτήρισαν προηγούμενες αντίστοιχες δηλώσεις του «ανεύθυνες».



Ο ισραηλινός στρατός προβλέπει ότι ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας θα κρατήσει ολόκληρο το 2024

Για «παρατεταμένες μάχες» ετοιμάζεται ο στρατός του Ισραήλ, σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπός του, Ντάνιελ Χαγκάρι, καθώς έχει εκτιμήσει ότι οι συγκρούσεις θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του νέου έτους.