Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 -

ομαδικοί τάφοι



Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει μια ανεξάρτητη έρευνα για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας

Να διεξαχθεί μια «ανεξάρτητη» έρευνα ανακοίνωσε ότι θέλει, σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την ανακάλυψη ομαδικών τάφων στα δύο κύρια νοσοκομεία της λωρίδας της Γάζας.



Σοκαρισμένος από τις αναφορικές για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας δηλώνει ο επικεφαλής του ΟΗΕ

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ δήλωσε την Τρίτη 23/4 ότι είναι «σοκαρισμένος» από την καταστροφή των νοσοκομείων Νάσερ και Αλ Σίφα στη Γάζα και τις αναφορές για την ύπαρξη ομαδικών τάφων εκεί.



Κολομβία: 9.000 πτώματα παραστρατιωτικών οργανώσεων σε ομαδικούς τάφους

Οι σοροί συνολικά 9.000 θυμάτων των παραστρατιωτικών έχουν βρεθεί και έχει γίνει εκταφή τους στην Κολομβία μετά τον αφοπλισμό, το 2006, των ένοπλων ομάδων της άκρας δεξιάς, γνωστοποίησε την Τετάρτη η εισαγγελία.



Ισπανία: Κι άλλοι ομαδικοί τάφοι από την περίοδο του εμφυλίου

Ισπανοί αρχαιολόγοι εντόπισαν και προχώρησαν στην εκταφή και άλλων λειψάνων από ομαδικούς τάφους που χρονολογούνται από την εποχή του ισπανικού εμφυλίου πολέμου (1936-39) και τη δικτατορία του στρατηγού Φρανθίσκο Φράνκο. Ορισμένοι από τους σκελετούς φορούσαν ακόμη στα πόδια τους σαπισμένες δερμάτινες μπότες.



Εντοπίστηκαν ομαδικοί τάφοι με λείψανα 36 Ελληνοκυπρίων

Πολύτιμες πληροφορίες έδωσε μια 95χρονη Τουρκοκύπρια στην Επιτροπή για Αγνοούμενα Πρόσωπα (CMP- EAΠ), με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου ομαδικός τάφος με λείψανα 36 ανθρώπων, αποκάλυψε το τρίτο μέλος της Επιτροπής Πολ Αρνί, εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ και του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, σε δημόσια συζήτηση με διοργανωτές το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) στην