Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

ομαδικές απολύσεις



Πώς διευκολύνονται οι ομαδικές απολύσεις με το νέο μνημόνιο

Σε ότι αφορά στο μέτωπο του εργασιακού, η κυβέρνηση κατάφερε να μην αυξηθεί το όριο των απολύσεων. Παρ' όλα αυτά οι ομαδικές απολύσεις  διευκολύνονται κι αυτό γιατί καταργείται η προέγκρισή τους από την κυβέρνηση.

Η προέγκριση αντικαθίσταται από μια διαδικασία απλής κοινοποίησης μέγιστης διάρκειας τριών μηνών.



Προς απελευθέρωση οδεύουν οι ομαδικές απολύσεις

Για πρόοδο στη διαπραγμάτευση αλλά και για δυσκολίες που αποδίδονται στη στάση του ΔΝΤ κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές μετά την ολοκλήρωση των επαφών του Ευκλείδη Τσακαλώτου στις Βρυξέλλες με τους εκπροσώπους των θεσμών υπό των πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισλεμπλουμ.



Πυρά κατά της κυβέρνησης για την απόφαση για τις ομαδικές απολύσεις

Πυρά κατά της κυβέρνησης, με αφορμή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις ομαδικές απολύσεις, εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.



Η απόφαση του ευρωδικαστηρίου ανοίγει το δρόμο για τις ομαδικές απολύσεις

Ανοίγει τυπικά ο δρόμος για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στην Ελλάδα, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολύκροτη προσφυγή της εταιρείας ΑΓΕΤ Ηρακλής κατά του υπουργείου Εργασίας.



Υπουργείο Εργασίας: Κανένα "πράσινο φως" δεν έχει δοθεί για τις ομαδικές απολύσεις

«Κανένα "πράσινο φως" δεν έχει δοθεί για τις ομαδικές απολύσεις, ούτε έχουν καταπατηθεί οι "κόκκινες γραμμές" της κυβέρνησης», αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε ανακοίνωσή του, διαψεύδοντας δημοσίευμα περί συμφωνίας με τους δανειστές για τις ομαδικές απολύσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:



Αχτσιόγλου: Αντιστεκόμαστε στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

Στο βασικό πολιτικό αίτημα της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό.