Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ολυμπιακη φλογα



Λαμπαδηδρόμος το κορίτσι που έσβησε το 2004 τη φλόγα

Η κίνησή της εκείνο το καλοκαίρι του 2004 γέμισε ολόκληρη την Ελλάδα με συναισθήματα υπερηφάνειας που δύσκολα μπορούμε να ξαναζήσουμε. Ήταν το άτομο που μέσα σ΄ ένα κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο έσβησε την Ολυμπιακή φλόγα.

Το πρόσωπό της συνδέθηκε με μία από τις σημαντικότερες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.



Στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα - Από τις 9.00 κλείνουν δρόμοι του κέντρου

Από τις 9 το πρωί ως τις 12 σήμερα το μεσημέρι θα διακοπεί η κυκλοφορία στους περισσότερους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, καθώς η Ολυμπιακή Φλόγα που ξεκίνησε στις 24 Οκτωβρίου το μακρύ ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία για να καταλήξει στην Πιόνγκτσανγκ της Ν. Κορέας, θα αφιχθεί στο Παναθηναϊκό  Στάδιο.



Προσοχή: Επανέρχεται ο δακτύλιος - Ρυθμίσεις κυκλοφορίας για την Ολυμπιακή Φλόγα

Η επαναφορά του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας και η έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία συνεπάγεται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε πολλές περιοχές και δρόμους τόσο τη Δευτέρα, όσο και την Τρίτη, αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών της πρωτεύουσας.



H Ολυμπιακή Φλόγα έφθασε στη Μπραζίλια

Η ολυμπιακή φλόγα έφτασε σήμερα το μεσημέρι αεροπορικώς στη Μπραζίλια από τη Γενεύη, πρώτο βήμα μιας διαδρομής που θα ακολουθήσει σε όλη τη Βραζιλία μέχρι την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις αρχές Αυγούστου.



Σάκης Ρουβάς: Έφερε την Ολυμπιακή Φλόγα κάτω από την Ακρόπολη

Ο Σάκης Ρουβάς αποδέχθηκε την πρόσκληση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να συμμετάσχει ως λαμπαδηδρόμος της λαμπαδηδρομίας των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων Rio 2016, σε τμήμα διαδρομής τoυ Δήμου Αθηναίων.



Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν για το πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας

Συνεχίζονται δεύτερη ημέρα σήμερα Τετάρτη οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση–παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.