Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΟΛΜΕ



Τρίωρες καθημερινές στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ από τη Δευτέρα 8 έως τις 31 Ιανουαρίου

Σε τρίωρες καθημερινές στάσεις εργασίας προχωρά από τη Δευτέρα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), εκφράζοντας την αντίθεσή της στην αξιολόγηση.



Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Εμβολιασμένο πάνω από το 80% των εκπαιδευτικών

Μεγάλη φαίνεται πώς είναι η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Μιλώντας στο MEGA, ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, ανέφερε ότι το ποσοστό εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς έχει ξεπεράσει το 80% και πώς αν προστεθούν κι όσοι έχουν νοσήσει, το ποσοστό ξεπερνά το 85%.



ΟΛΜΕ: Υπολειτουργούν Γυμνάσια και Λύκεια λόγω έλλειψης 2.000 εκπαιδευτικών

Χιλιάδες διδακτικές ώρες εξακολουθούν να χάνονται στα Γυμνάσια και Λύκεια, επειδή δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη εκπαιδευτικοί, ένα μήνα μετά την έναρξη του διδακτικού έτους, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ.

 



ΟΛΜΕ: Στάσεις εργασίας 12.00-14.00 και 14.00-16.00 για τα ΕΠΑΛ

Σε κήρυξη στάσεων εργασίας έχει προχωρήσει για σήμερα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να παραστούν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχουν οργανωθεί στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, στις 13:30.



Ορατός είναι ο κίνδυνο ματαίωσης των σχολικών εκδρομών

Η ΟΛΜΕ προειδοποιεί οτι θα καλέσει τους εκπαιδευτικούς “να απέχουν από το να συνοδεύουν σε περιπάτους, εκδρομές και εξωσχολικές δραστηριότητες”, εάν το υπουργείο Παιδείας: δεν δεσμευτεί ότι δε θα υπάρξει καμία περαιτέρω πειθαρχική ή υπηρεσιακή δίωξη των καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Νάξου, που εδώ και 8 χρόνια αντιμετωπίζουν πειθαρχικές και δικαστικές διώξεις για το σοβαρό τραυματισμό κ


ΟΛΜΕ κήρυξε 2ωρη στάση για το μαθητικό συλλαλητήριο

Μαθητικό συλλαλητήριο προγραμματίστηκε για αύριο έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ανακοίνωσε ότι στηρίζει το συλλαλητήριο των μαθητών που έχει προγραμματιστεί στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας.