Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

οικονομολόγοι



Γερμανός «σοφός»: Υπαρκτός ο κίνδυνος τέταρτου μνημονίου για την Ελλάδα

Η ελληνική κυβέρνηση έχει περιορισμένες δυνατότητες άσκησης της δικής της πολιτικής, καθώς μολονότι δεν υπάρχει τέταρτο πρόγραμμα, το πλαίσιο που συμφωνήθηκε δεν της επιτρέπει να πάρει αντίθετη πορεία, τονίζει ο Λαρς Φελντ.



Die Welt: Noμπελίστες οικονομολόγοι επικρίνουν την γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη

Μόνιμη σταθερότητα στην ευρωζώνη μπορεί να επιτευχθεί μόνον εάν η Ευρώπη ξεπεράσει τις αμαρτίες του παρελθόντος και επανεφευρεθεί, δηλώνουν στην γερμανική εφημερίδα 'Die Welt' νομπελίστες οικονομολόγοι, με αφορμή συνέδριο το οποίο έγινε στο Λίνταου της Γερμανίας.



Reuters: Ο προστατευτισμός απειλεί την ανοδική τάση της παγκόσμιας οικονομίας

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ανοδική τάση με τον βασικό πληθωρισμό επιτέλους να αυξάνεται, σύμφωνα με την πλειονότητα των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters. Ωστόσο, τονίζουν, η ανοδική αυτή τάση συνεχίζει να απειλείται από τον προστατευτισμό στο εμπόριο.



Γερμανοί οικονομολόγοι αναμένουν ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ

Γερμανοί οικονομολόγοι πιστεύουν ότι το πρόγραμμα δισεκατομμυρίων του Ντόναλαντ Τραμπ, θα αναθερμάνει την αμερικανική οικονομία. Ανησυχία εκφράζουν όμως οι ερωτηθέντες από την Frankfurter Allgmeine Zeitung (FAZ) για τη χρηματοδότηση της πολιτικής του προστατευτισμού του μελλοντικού προέδρου.



Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, οικονομολόγοι

Πιο έντονες θα κάνουν τις κινητοποιήσεις τους, οι δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί και άλλοι επιστημονικοί φορείς, αντιδρώντας έτσι στα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, και έχοντας πλέον ως εφόδιο την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που το έκρινε αντισυνταγματικό.

Πιο ειδικά κάθε επιστημονικός φορέας έχει επισημάνει τα εξής:



19 οικονομολόγοι, ανάμεσά τους και ο Βαρουφάκης, ζητούν από την Ευρώπη να στηρίξει την Ελλάδα ως προς το χρέος

Η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα για το χρέος, ζητούν 19 Οικονομολόγοι με επιστολή τους στην Κομισιόν. Ανάμεσά τους ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γάλλος οικονομολόγος Τόμας Πικετί.  Το θέμα του ελληνικού χρέους βρίσκεται σε μία ευαίσθητη καμπή καθώς, στις 10 Σεπτεμβρίου πρόκειται να συζητηθεί στα Ηνωμένα Έθνη.