Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

οικονομικός πόλεμος



Και τεχνολογικός εκτός από οικονομικός ο πόλεμος ΗΠΑ- Κίνας

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί να πείσει εταιρείες-πάροχους συνδέσεων σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε συμμαχικές χώρες να αποφεύγουν τη χρήση του εξοπλισμού της κινεζικής εταιρείας Huawei Technologies, έγραψε την Πέμπτη η εφημερίδα The Wall Street Journal.



ΕΚΤ: Ζημιωμένες οι ΗΠΑ από έναν εμπορικό πόλεμο με την Κίνα

Οι ΗΠΑ θα υφίσταντο τη μεγαλύτερη ζημιά, αν άρχιζαν έναν εμπορικό πόλεμο με άλλες χώρες, ενώ η Κίνα θα ήταν σε καλύτερη θέση μετά την εφαρμογή ανταποδοτικών μέτρων, σύμφωνα με το αποτέλεσμα προσομοίωσης που έκανε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).



Κινεζικός κολοσσός προειδοποιεί για 20ετή εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ

Ο κόσμος θα πρέπει να προετοιμαστεί για εικοσαετή εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, όπως προειδοποίησε σήμερα ο συνιδρυτής του κινεζικού κολοσσού του τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding Τζακ Μα.



«Κλειστή η πόρτα για εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ» λέει η Ευρωπαία Επίτροπος Μάλμστρομ

Η πόρτα για εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ είναι αυτή τη στιγμή κλειστή, δήλωσε η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Εμπόριο Σεσίλια Μάλμστρομ, ύστερα από την επιβολή αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την ΕΕ.



«Ολοκληρωτικό οικονομικό πόλεμο» σε βάρος της από την Ουάσιγκτον καταγγέλλει η Μόσχα

Η Ρωσία καταγγέλλει τον «οικονομικό πόλεμο» που εξαπέλυσε εναντίον της η Ουάσινγκτον, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ επικύρωσε χθες τον νόμο που επιβάλλει νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας, «σημάδι απόλυτης αδυναμίας» του αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.



«Προεόρτια» οικονομικού πολέμου μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ

Η ΕΕ θα αντιδράσει σε περίπτωση που η Ουάσινγκτον λάβει μέτρα προστατευτισμού, προειδοποιεί τις ΗΠΑ ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα Financial Times.