Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Οίκοι αξιολόγησης



Σε τροχιά αναβαθμίσεων η ελληνική οικονομία-Τι λένε οι οίκοι αξιολόγησης

Μετά τις πρόσφατες αναβαθμίσεις του αξιόχρεού της και των προοπτικών του από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P και DBRS, αντίστοιχα, η Ελλάδα μειώνει τη διαδρομή που πρέπει να καλύψει για να επανέλθει στην κανονικότητα των χωρών της Ευρωζώνης, τα ομόλογα των οποίων έχουν επενδυτική διαβάθμιση.



Αμετάβλητη διατήρησε την αξιολόγηση της Ελλάδας η DBRS

Αμετάβλητη σε «B (high)» διατήρησε την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας η DBRS, ενώ επιβεβαίωσε και το «R-4» της βραχυπρόθεσμης ικανότητας.

Ο καναδικός οίκος αξιολόγησης διατήρησε θετικές τις προοπτικές (trend) για τους επόμενους 12-18 μηνες, χωρίς έτσι να υπάρχει καμία αλλαγή στην αξιολόγηση της χώρας.



Σαλβίνι: «Η κυβέρνηση θα προχωρήσει, παρά τους οίκους αξιολόγησης»

Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, δήλωσε σήμερα το πρωί από τη λίμνη του Κόμο ότι «η ιταλική κυβέρνηση θα προχωρήσει, παρά τους οίκους αξιολόγησης, τους Ευρωπαίους επιτρόπους και κάποιες εσωτερικές ασυνεννοησίες». «Κάνω γιόγκα για να τα ξεπεράσω», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα.



Αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας και από τον οίκο Fitch

Ένα μήνα μετά τον οίκο SP και ο οίκος Fitch αναβάθμισε την μακροπρόθεση πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου από ΒΒ+ σε ΒΒΒ- και κατατάσσει τα ομόλογα της σε επενδυτική βαθμίδα.

Ο Fitch επισημαίνει το δημοσιονομικό πλεόνασμα του 2,7% του ΑΕΠ για το 2018 ενώ σημειώνει τα αυξημένα έσοδα του κράτους και την τήρηση σφικτής δημοσιονομικής πολιτικής.



Αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες ο οίκος Fitch

Στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης (IDR) των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings.



Ο ιαπωνικός οίκος αξιολόγησης R&I αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας

Ο ιαπωνικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης R&I (Rating and Investment Information) ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας σε B από CCC+, με σταθερές προοπτικές, επικαλούμενος τη βελτίωση στη διάρθρωση της χρηματοδότησης του Δημοσίου, στη δημοσιονομική κατάσταση και στη βιωσιμότητα του χρέους.