Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

οικογενειακός γιατρός



«Ο οικογενειακός γιατρός δεν είναι τροχονόμος»

Καμία αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει στην υγειονομική κάλυψη των πολιτών, από την 1η Ιανουαρίου είτε έχουν εγγραφεί στον οικογενειακό γιατρό είτε όχι, διευκρινίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του υπουργείου Υγείας.

 



Τι θα γίνει με όσους δεν κάνουν εγγραφή στον οικογενειακό γιατρό

Ο οικογενειακός γιατρός το νέο σύστημα που από την αρχή του έτους θα αποτελούσε το πρώτο σημείο επαφής του ατόμου με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και μεταξύ άλλων λειτουργεί ως σύμβουλος υγείας και πλοηγός του σε αυτό, φαίνεται ότι πάει προς τα πίσω

Και αυτό γιατί όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι υποχρεωτική η εγγραφή στον οικογενειακό γιατρό.



«Δικαίωμα και όχι υποχρέωση ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού» αναφέρουν 13 Ιατρικοί Σύλλογοι

Ο θεσμός του οικογενειακού ιατρού ενέχει δικαίωμα και όχι υποχρέωση, υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους 13 Ιατρικοί Σύλλογοι της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, καταγγέλλοντας τη διαδικασία επιστράτευσης των πολιτών με απαράδεκτους εκβιαστικούς όρους όσον αφορά την προτροπή για άμεση εγγραφή σε οικογενειακό ιατρό έως το τέλος του έτους, με το δίλημμα της απώλειας του δικαιώματ



Πώς γίνεται η εγγραφή για οικογενειακό γιατρό

Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού, καθώς από 1ης Ιανουαρίου 2019 λαμβάνει υποχρεωτική μορφή για όλους.

 

Παρόλα αυτά, πολλοί πολίτες ακόμη δεν έχουν εγγραφεί στο σύστημα, χάνοντας τη δυνατότητα προληπτικού ελέγχου.



Οικογενειακός γιατρός: Μεγάλες αλλαγές από αύριο - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Μεγάλες αλλαγές έρχονται από αύριο 1η Αυγούστου με τους οικογενειακούς γιατρούς.

Η 1η Αυγούστου είναι η τελευταία ημέρα ισχύς των συμβάσεων με τους 2.500 παλιούς συμβεβλημένους παθολόγους και παιδιάτρους του ΕΟΠΥΥ.



Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να αποκτήσουν οικογενειακό γιατρό

Ο οικογενειακός ιατρός αποτελεί την νέα τελευταία μεγάλη αλλαγή στο σύστημα υγείας. Αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του ατόμου με το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μεταξύ άλλων λειτουργεί και ως σύμβουλος υγείας και πλοηγός του σε αυτό.