Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

οδηγια



Τουρκία: Υπουργική οδηγία σε ψαράδες να μην μπαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Οδηγία προς τους Τούρκους αλιείς να μην ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα εξέδωσε το υπουργείο Γεωργίας και Δασών της Τουρκίας, έπειτα από τις συνεχείς καταγγελίες που καταφτάνουν στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά και τις μεγάλες διαστάσεις που λαμβάνει το θέμα στον ελληνικό τύπο, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ». 



Ταξιδιωτική οδηγία για τις ΗΠΑ εκδίδει η Κίνα

Τουριστική οδηγία εξέδωσε η Πρεσβεία της Κίνας στην Ουάσιγκτον εφιστώντας την προσοχή στους Κινέζους ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφτούν τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στον περιθώριο του κλυδωνισμό των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών .



Τέλος από 1η Ιανουαρίου η πλαστική σακούλα

Από τις αρχές της νέας χρονιάς παύει η δωρεάν διάθεση λεπτών πλαστικών σακουλών από σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα και θεσπίζεται ανταποδοτικό περιβαλλοντικό τέλος για κάθε αγορά πλαστικής σακούλας από τους καταναλωτές, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.



Νέα ταξιδιωτική απαγόρευση εξετάζουν οι ΗΠΑ

Το ενδεχόμενο να προωθήσει μία νέα ταξιδιωτική απαγόρευση εξετάζει η κυβέρνηση Τραμπ, μετά το αμφιλεγόμενο προεδρικό διάταγμα που προβλέπει την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ ταξιδιωτών από έξι μουσουλμανικές χώρες.

Η νομιμότητα του εν λόγω διατάγματος θα εξεταστεί από ο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τον επόμενο μήνα.



Τρομακτική απόφαση: Κοινοτική οδηγία ρίχνει βόμβα σε ούζο, τσικουδιά και τσίπουρο

Από τη Μυτιλήνη, τον Τύρναβο και την Κρήτη, όπου παραδοσιακά εμφιαλώνονται, το ελληνικό τσίπουρο, το ούζο και η τσικουδιά πλέον κινδυνεύουν να εξάγονται χύμα και να εμφιαλώνονται στην Αλβανία, στη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ.



Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Ταξιδιωτική οδηγία για τη Βρετανία

Ταξιδιωτική οδηγία για τη Βρετανία εξέδωσαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Προειδοποιούν τους πολίτες τους να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Βρετανία μετά την επίθεση στο Λονδίνο, την τρίτη στην χώρα που συνδέεται με ισλαμιστές τρομοκράτες σε διάστημα τριών μηνών.