Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ντομπροβσκις



Ντομπρόβσκις: Συνολική συμφωνία στο Eurogroup. Θέμα αξιοπιστίας η συμμετοχή του ΔΝΤ

Την παραδοχή ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.



Ντομπρόβσκις: Επιτήρηση και μεταρρυθμίσεις και μετά το πρόγραμμα

Στο τέλος μία Οδύσσειας βρίσκεται η Ελλάδα διεμήνυσε σήμερα το πρωί ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ανοίγοντας το φετινό συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι.

Ο ίδιος ανέφερε, όπως γράφει το protothema.gr, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει εμπροσθοβαρή μείωση χρέους, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος. 



Ντομπρόβσκις: Δεν χρειάζεται κούρεμα χρέους για την Ελλάδα

Μετά τις γερμανικές εκλογές η ΕΕ επιστρέφει στη δύσκολη καθημερινότητα του σχεδιασμού της επόμενης ημέρας για την Ευρώπη.



Ντομπρόβσκις: Ξεκινούν οι προετοιμασίες για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Η άρση της διαδικασίας του υπερβολικού ελλείμματος καθώς και η διατήρηση των στόχων του προγράμματος είναι τα δύο «κλειδιά», ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να ξαναβγεί στις αγορές, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξη που έδωσε στο Euro2day.gr, εν πτήσει προς την Ουκρανία για τη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ενωσης-Ουκρανίας.



Ντομπρόβσκις: Τον Μάιο η εκταμίευση της επόμενης δόσης

Η Ελλάδα έχει υπερβεί τους στόχους ως προς το ύψος των δημοσιονομικών πλεονασμάτων και συνεπώς υπάρχει η βάση για την ολοκλήρωση της αξιολογησης του προγράμματος, ανέφερε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.



"Εφικτή η επίτευξη συμφωνίας"

Aισιόδοξος πως Ελλάδα και δανειστές θα καταλήξουν σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μέχρι τις 20 Μαρτίου φάνηκε σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.