Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ντμίτρι Πεσκόφ



Ρωσία: Δεν υπάρχουν πιθανότητες για συνομιλίες με Ουκρανία

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι τίποτα καλό δεν θα προκύψει από το ταξίδι του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον σήμερα και η Ρωσία δεν διαβλέπει καμία πιθανότητα για ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο.



Η Μόσχα απέρριψε τους όρους του Μπάιντεν για συνομιλίες με Πούτιν

Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα τους όρους που έθεσε για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος χθες Πέμπτη δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό μόνο αφότου η Μόσχα αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία.



Το Κρεμλίνο κατηγόρησε την Ουκρανία για «πλήρη έλλειψη επιθυμίας» να διαπραγματευθεί

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία "για πλήρη έλλειψη επιθυμίας" να διαπραγματευθεί με τη Ρωσία προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος.



Πεσκόφ: Δεν χρησιμοποιούμε το φυσικό αέριο ως εργαλείο εκβιασμού

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί τις προμήθειες φυσικού αερίου ως εργαλείο εκβιασμού, μετά τη διακοπή των εξαγωγών στην Πολωνία και την Βουλγαρία από τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom.



Κρεμλίνο: Η ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι το καλύτερο για όλο τον ορθόδοξο κόσμο

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφέρθηκε στην ανάγκη να παραμείνει ενωμένη η ορθόδοξη εκκλησία.

 

Παράλληλα σχολίασε πως η Μόσχα παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με την πιθανή αυτοκεφαλία της ουκρανικής Εκκλησίας, αλλά το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει σε αυτά τα ζητήματα.



Τη Μόσχα επισκέπτεται η Όλγα Γεροβασίλη

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον εκπρόσωπο του ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε σήμερα το μεσημέρι στο Κρεμλίνο, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διήμερη επίσκεψη, που πραγματοποιεί στην Μόσχα.