Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Novartis



Novartis: Κατέθεσαν υπό άκρα μυστικότητα οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες

Υπό άκρα μυστικότητα σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσαν ενώπιον των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου οι δύο μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος στην υπόθεση της Novartis,

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντεισαγγελείς Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης πήραν την περασμένη εβδομάδα τις καταθέσεις.



Υπόθεση Novartis: Οι εισαγγελείς ζητούν δικαστική συνδρομή από ΗΠΑ για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Άμεση ήταν η δικονομική παρέμβαση των εισαγγελέων του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη στο ζήτημα της σκευωρίας της Novartis και ειδικά ως προς τους προστατευόμενους μάρτυρες που φέρονται ότι κατέθεσαν στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα αναζητούν έγγραφα και άλλα στοιχεία από οποιαδήποτε υπηρεσία ή φορέα εντός ή εκτός Ελλάδος.



Παπαγγελόπουλος για υπόθεση Novartis: Πλέον είναι ζήτημα Δημοκρατίας

«Tο τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει» και «η αλήθεια για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους έρχεται στο φως» δήλωσε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με αφορμή δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Τύπου στο οποίο γίνεται αναφορά στον Γιάννη Στουρνάρα και στον Νίκο Μανιαδάκη.



Υπόθεση Novartis: Η Ράικου κατάγγειλε τον Παπαγγελόπουλου για παρεμβάσεις στο έργο της

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της τέως εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη που διενεργεί ποινική έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Η κ. Ράικου απάντησε σε ερωτήσεις του κ. Σοφουλάκη και προσκόμισε έγγραφα τα οποία είχε καταθέσει και κοινοποιήσει κατά την περίοδο που υπηρετούσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς.



Υπόθεση Novartis: Σε προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο προσανατολίζεται η κυβέρνηση - Τι είπε ο Μητσοτάκης για τον Τσίπρα

Την Τετάρτη αναμένεται να γίνει στη Βουλή η αναγγελία της διαβίβασης του φακέλου για τη Novartis και έως τότε η δικογραφία θα μείνει σφραγισμένη στο αρμόδιο γραφείο της Βουλής.

Σύμφωνα με τον κανονισμό δύο άτομα από κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα θα αποκτήσουν γνώση του φακέλου και συζήτηση θα ξεκινήσει γύρω στις 30-31 του μηνός λόγω των ταξιδιών του πρωθυπουργού στο εξωτερικό.



Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis - Μήνυση Λοβέρδου κατά Τουλουπάκη

Στην Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis.

Να σημειωθεί ότι η αναγγελία της διαβίβασης του φακέλου θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ολομέλειας. Εως τότε η δικογραφία θα μείνει σφραγισμένη στο αρμόδιο γραφείο της Βουλής.