Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

νοτος



HSBC: Ωρολογιακή βόμβα το συνταξιοδοτικό για τον ευρωπαϊκό Νότο

Η αποτυχία των ευρωπαϊκών χωρών να μεταρρυθμίσουν τα συνταξιοδοτικά συστήματά τους λειτουργεί ως ωρολογιακή βόμβα για τα χρέη και εν γένει τη δημοσιονομική κατάσταση της ηπείρου. Η προειδοποίηση προέρχεται από την HSBC, η οποία και προσδιορίζει ως περιοχή υψηλότερου ρίσκου τον υπερχρεωμένο Νότο. 



WSJ: Οι συνέπειες της κρίσης μαστίζουν τον ευρωπαϊκό Νότο

Τις κοινωνικές και οικονομικές πληγές του ευρωπαϊκού Νότου, σχεδόν μία δεκαετία μετά την κρίση στην ευρωζώνη, ανέδειξε η πολιτική κρίση, τόσο στην Ιταλία, όσο και την Ισπανία, αποσταθεροποιώντας παραδοσιακές συμμαχίες και τροφοτοδώντας την αυξανόμενη πολιτική δυσαρέσκεια.



Τουσκ: Στην Ευρωζώνη η τομή είναι Βορράς - Νότος, στο μεταναστευτικό Δύση - Ανατολή

Σε ό,τι αφορά τις διαφωνίες για την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση, συνήθως η τομή είναι Βορράς - Νότος, σε ό,τι όμως αφορά το μεταναστευτικό - προσφυγικό, είναι Δύση - Ανατολή, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Υεμένη: Σειρά επιθέσεων στον νότο με 14 νεκρούς

Δώδεκα άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα όταν εξερράγη μια βόμβα, ενώ δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε άλλες επιθέσεις στο νότιο τμήμα της εμπόλεμης Υεμένης, δήλωσαν αξιωματούχοι.



Σύνοδος του Νότου: Στις 10 Απριλίου η συνάντηση - Το Brexit στο επίκεντρο

Στις 10 Απριλίου θα διεξαχθεί στην Ισπανία η επόμενη Σύνοδος του Νότου, κατά την οποία θα εξεταστούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην Μαδρίτη.



Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις απαράδεκτες δηλώσεις Ντάισελμπλουμ

«Ανόητες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ πως οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου σκόρπισαν τα χρήματά τους σε «ποτά» και «γυναίκες» σήμερα η Ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου, Σεσίλια Μάλμστρεμ, σύμφωνα με πληροφορίες του AFP.