Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 -

Νότιο Σουδάν



Νότιο Σουδάν: Συντριβή αεροπλάνου - 17 νεκροί και 3 τραυματίες

Ένα μικρό αεροσκάφος που μετέφερε επιβάτες από το διεθνές αεροδρόμιο Juba στην πόλη Yirol του Νότιου Σουδάν συνετρίβη την Κυριακή, σύμφωνα με το Associated Press (AP).

Ο υπουργός πληροφόρησης της Yirol, Taban Abel Aguek, δήλωσε ότι 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 3 επέζησαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο. Οι λόγοι της συντριβής παραμένουν άγνωστοι μέχρι στιγμής.



Ντροπή για την ανθρωπότητα! Εξανάγκαζαν παιδιά να παρακολουθούν τον βιασμό των μητέρων τους

Ντροπιαστικές για την ανθρωπότητα αγριότητες, με μικρά παιδιά να εξαναγκάζονται να παρακολουθούν τις μητέρες τους να βιάζονται, κατέγραψε στο Νότιο Σουδάν ο ΟΗΕ.



Νότιο Σουδάν: Συνετρίβη αεροπλάνο με 44 επιβάτες - Σώθηκαν όλοι οι επιβάτες!!!

Το αεροσκάφος που φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, αποτελεί τον τραγικό «πρωταγωνιστή» ενός ατυχήματος στο Νότιο Σουδάν, καθώς συνετρίβη στο αεροδρόμιο Γουάου.



Η Βρετανία στέλνει 200 εκατ. λίρες σε Νότιο Σουδάν και Σομαλία για την καταπολέμηση της πείνας

Η Βρετανία θα προσφέρει επιπρόσθετη βοήθεια στο Νότιο Σουδάν, σε ορισμένες περιοχές του οποίου έχει εμφανιστεί λιμός, και στην Σομαλία, όπου υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να ξεσπάσει πείνα, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.



Από λιμό πλήττεται το Νότιο Σουδάν - Οι μισοί κάτοικοι δεν έχουν επαρκή πρόσβαση σε τρόφιμα

Η κυβέρνηση του Νότιου Σουδάν ανακοίνωσε σήμερα ότι κάποιες περιοχές της χώρας πλήττονται από λιμό, με έναν αξιωματούχο να τονίζει ότι σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας δεν έχει επαρκή πρόσβαση σε τρόφιμα από τον Ιούλιο.



ΟΗΕ: Συμβούλιο για την κατάσταση στο Νότιο Σουδάν

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα μια συνεδρίαση αφιερωμένη στην κατάσταση του Νότιου Σουδάν, καθώς μαίνεται μια πολυαίμακτη εμφύλια σύγκρουση.