Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Νοτια Κορέα



Ν.Κορέα: Επιστήμονες δημιούργησαν «υβριδικό» ρύζι που περιέχει κρέας μέσα στους κόκκους

Επιστήμονες στη Νότια Κορέα, δημιούργησαν μια νέα υβριδική τροφή, η οποία αποτελείται από κύτταρα βοείου λίπους και μυών που αναπτύσσονται μέσα σε κόκκους ρυζιού.

Το αποτέλεσμα μοιάζει με έναν περίεργο συνδυασμό κιμά και ρυζιού, από ροζ, κολλώδεις κόκκους.



Μια τσάντα Dior, που δέχτηκε ως δώρο η Πρώτη Κυρία της Νότιας Κορέας, έχει φέρει σε δύσκολη θέση το κυβερνών κόμμα

Οπτικό υλικό από κρυφή κάμερα, που φαίνεται να δείχνει την Πρώτη Κυρία της Νότιας Κορέας να δέχεται ως δώρο μια τσάντα μάρκας Dior, έχει προκαλέσει αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο Γιουν Σουκ Γιολ και σε μέλη του κόμματός του, με πιθανές επιπτώσεις για την προσπάθειά τους να επιδιώξουν εκ νέου την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές του Απριλίου.



Μαθητές στη Νότια Κορέα μήνυσαν την κυβέρνηση, γιατί η εξέταση έληξε 90 δευτερόλεπτα νωρίτερα

Μια ομάδα μαθητών στη Νότια Κορέα μηνύει την κυβέρνηση, επειδή οι εξετάσεις εισαγωγής τους στο κολέγιο τελείωσαν 90 δευτερόλεπτα νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Ζητούν 20 εκατομμύρια γουόν (ή 15.400 δολάρια) ο καθένας – το κόστος ενός έτους σπουδών για να ξαναδώσουν τις εξετάσεις.



Νότια Κορέα: «Ρωσικά και κινεζικά αεροσκάφη εισήλθαν στη ζώνη αναγνώρισης της αεράμυνάς μας»

Το Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας υποστήριξε ότι ρωσικά και κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη εισήλθαν στη ζώνη αναγνώρισης της αεράμυνας της Νότιας Κορέας (KADIZ) με τη Σεούλ να σηκώνει τα αεροσκάφη της σε απάντηση, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο αξιωματούχο του Γενικού Επιτελείου Στρατού (JCS) της Σεούλ.



Κορωνοϊός: 197 κρούσματα στη Νότια Κορέα το τελευταίο 24ωρο

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή κατέγραψαν άλλα 197 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό να φθάνει τους 15.515 συνολικά.



Νότια Κορέα: Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης εξαιτίας της εμπλοκής του σε σκάνδαλο διαφθοράς

Ο νεοδιορισθείς υπουργός Δικαιοσύνης της Νότιας Κορέας Τσο Κουκ, ο οποίος έχει εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται και η οικογένειά του, ανακοίνωσε ότι παραιτείται έπειτα από μόλις έναν μήνα και πλέον στη θέση.

Ο Τσο διορίστηκε επισήμως από τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζάε-ιν στις 9 Σεπτεμβρίου για να ηγηθεί της μεταρρύθμισης της εισαγγελίας.