Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Νότια Αφρική



Ισραήλ: Ενώπιον του Δικαστηρίου της Χάγης την επόμενη εβδομάδα

Το Ισραήλ θα εμφανιστεί ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου (ICJ) στη Χάγη την επόμενη εβδομάδα για να αντικρούσει τις κατηγορίες της Νότιας Αφρικής για διάπραξη γενοκτονίας στον πόλεμο με τη Χαμάς στη Γάζα, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης.



Νεκρό δίχρονο αγοράκι από επίθεση Λεοπάρδαλης στη Νότια Αφρική

Μια λεοπάρδαλη σκότωσε ένα αγοράκι δυόμιση ετών στο εθνικό πάρκο Κρούγκερ στη Νότια Αφρική (βορειοανατολικά), αφού κατάφερε να περάσει από την ηλεκτροφόρο περίφραξη μιας κατοικίας του προσωπικού.



Αυτό είναι το δέντρο που «ματώνει» - Δείτε ΦΩΤΟ!

Ένα δέντρο που ευδοκιμεί στη Νότια Αφρική, γνωστό με διάφορα ονόματα, όπως Kiaat, Mukwa και Muninga μας κεντρίζει το ενδιαφέρον, καθώς από τον κορμό τουβγαίνει ένα σκούρο κόκκινο υγρό σαν αίμα. Γι’ αυτό και είναι γνωστό ως «το δέντρο που ματώνει».



Νότια Αφρική: Τουλάχιστον 33 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στο Ντέρμπαν και τα περίχωρά του, στα ανατολικά παράλια της Νότιας Αφρικής.

"Από τις ισχυρές βροχές έχουμε 33 νεκρούς", είπε η υπουργός της επαρχίας ΚουαΖούλου Νατάλ, Νομούσα Ντούμπε-Ενκούμπε.



Νότια Αφρική: Κατέρρευσε τοίχος εκκλησίας - 13 νεκροί

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμα τραυματίστηκαν, όταν κατέρρευσε ένας τοίχος σε εκκλησία στη Νότια Αφρική, την ώρα που ξεκινούσε η λειτουργία.

Το τραγικό συμβάν συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στην παραθαλάσσια επαρχία KwaZulu-Natal και καθώς είναι η περίοδος της Μεγάλης Εβδομάδας, στο ναό υπήρχε πολύς κόσμος, μεταδίδει το BBC.



Άγρια δολοφονία Κύπριας επιχειρηματία στη Νότια Αφρική

Σοκ προκάλεσε στην Κύπρο η είδηση της στυγερής δολοφονίας Κύπριας επιχειρηματία στη Νότια Αφρική.