Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2025 -

Νοθευμένο ελαιόλαδο



Νοθευμένο ελαιόλαδο: Έτσι θα καταλάβουμε ότι έχει υποστεί επεξεργασία

Αυξημένος είναι ο κίνδυνος για εμφάνιση προβλημάτων υγείας, μετά την κατανάλωση νοθευμένου ελαιόλαδου ή διαφορετικά ελαίων που έχουν υποστεί επεξεργασία, με τους επιτήδειους να πουλάνε ολοένα και περισσότερο τέτοιου είδους λάδια.



Νοθευμένο ελαιόλαδο ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή  Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α'), που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος, τo οποίο επισημαίνεται ως Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο ελληνικό προϊόν, ενώ βρέθηκε να περιέχει σπορέλαιο σε