Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΝΟΤΑΜ



Νέα NOTAM από ΥΠΑ: Οι επισκέπτες προς την Ελλάδα θα μπορούν να υποβάλλουν PLF λίγο πριν την πτήση

Η νέα αεροπορική οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), με την οποία ταυτόχρονα παρατείνεται και η ισχύς των προηγούμενων που αφορούν τις πτήσεις εξωτερικού έως την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, προβλέπει πως από εδώ και στο εξής οι επισκέπτες προς τη χώρα μας θα μπορούν οποιαδήποτε ώρα πριν την πτήση να υποβάλουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator F



Άγκυρα προς Αθήνα με ΝΟΤΑΜ: Ούτε στη Ρόδο θα κάνετε στρατιωτικές ασκήσεις

Η μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση που διεξάγουν κάθε χρόνο οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με την επονομασία «Παρμενίων 2017» ξεκίνησε σήμερα. Σενάριά της με την εμπλοκή και των τριών όπλων (Αεροπορία, Στρατός Ξηράς και Πολεμικό Ναυτικό) θα αρχίσουν να εκτελούνται σταδιακά σε όλη τη χώρα από σήμερα μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου.

Του Μαρίνου Γκασιάμη



Προβοκάτσια Τούρκων στο Αιγαίο: Εβγαλαν ΝΟΤΑΜ για SAR στο δήθεν ναυάγιο

Oσο περνά η ώρα αποκαλύπτονται όλο και περισσότερα στοιχεία του περίεργου περιστατικού το οποίο σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην θαλάσσια περιοχή της Χίου, όταν Τούρκος ναυαγός αρνήθηκε να σωθεί από ελληνικό ελικόπτερο και ειδοποίησε τους Τούρκους να τον σώσουν.



Οι Τούρκοι αμφισβητούν με ΝΟΤΑΜ τα ελληνικά σύνορα στο Καστελλόριζο! (Φωτό)

Σχέδιο διαρκών προκλήσεων από την Τουρκία έχει ξεκινήσει από τη στιγμή που ο Ερντογάν αμφισβήτησε ευθέως τη συνθήκη της Λωζάνης. 

Των δηλώσεων ακολούθησε μπαράζ έμπρακτων αμφισβητήσεων με κάθε ευκαιρία, της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου, ενώ σήμερα η πρόκληση ήρθε για το Καστελλόριζο.



Νέα πρόκληση των Τούρκων: Την ώρα που ο Α/ΓΕΑ ήταν στην Αγκυρα έβγαζαν ΝΟΤΑΜ για Αη Στράτη! (Φωτό)

Η τουρκική προκλητικότητα χτύπησε κόκκινο την ώρα, που ο Αρχηγός της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης, επισκεπτόταν στην Άγκυρα, προσκεκλημένος του Τούρκου ομολόγου του και συναντιόταν με τον Τούρκο Αρχιστράτηγο Χουλουσί Ακάρ.


Νέα τουρκική ΝΟΤΑΜ αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία

Mε νέα ΝΟΤΑΜ η Τουρκία καταγγέλλει την Ελλάδα ότι παρανομεί καθορίζοντας τα Ε.Χ.Υ. (Ελληνικά Χωρικά ’Υδατα) στα 6 ν.μ. και τον ΕΕΧ (Ελληνικό Εναέριο Χώρο) στα 10 ν.μ.

Σύμφωνα με την οπτική των Τούρκων ο ΕΕΧ θα πρέπει να είναι ίσος με τα ΕΧΥ στα 6 ν.μ. .