Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Νόμπελ Ειρήνης



Τα παιδιά της βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί εκφράζουν ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας της μητέρας τους

Τα παιδιά της ιρανής ακτιβίστριας Ναργκίς Μοχαμαντί, που φέτος τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, δήλωσαν σήμερα «εξαιρετικά ανήσυχα» για την υγεία της μητέρας τους, που πραγματοποιεί απεργία πείνας σε φυλακή στην Τεχεράνη.



Ερρίκος Ντυνάν: Tιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 1901

Ο Ερρίκος Ντυνάν (Jean Henri Dunant) ήταν ελβετός επιχειρηματίας και κοινωνικός ακτιβιστής. Υπήρξε ο ιδρυτής του Ερυθρού Σταυρού και τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1901.



ALERT! Το Νόμπελ Ειρήνης στον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας

Στον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας Abiy Ahmed Ali απονεμήθηκε το φετινό Νόμπελ Ειρήνης.

O Abiy Ahmed Ali, βοήθησε ώστε να τερματιστεί μία σύρραξη 20 ετών με την Ερυθραία.



Al Jazeera: Τσίπρας και Ζάεφ αξίζουν το Νόμπελ Ειρήνης

Το ζήτημα του ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας δεν θα λυνόταν αν δεν αναδεικνυόταν η ουσία της διαφοράς από την ηγεσία των δύο εμπλεκομένων στη διαμάχη χωρών, γράφει το αραβικό δίκτυο Al Jazeera στην ηλεκτρονική του έκδοση.



Αντίπαλος του Τσίπρα - Ζάεφ ο Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης!

Δύο Νορβηγοί βουλευτές πρότειναν για Νόμπελ Ειρήνης τον Τραμπ, λόγω των "θετικών εξελίξεων στην κορεατική χερσόνησο".



Τσίπρας - Ζάεφ: Yποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης των Σκοπίων, η Τυνήσια κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης 2015, Ουιντέντ Μπουσαμαουί, απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, με την οποία τον ενημερώνει ότι έχει ήδη απευθύνει επιστολή προς την Επιτροπή για το Νόμπελ Ειρήνης, προτείνοντας ως υποψηφίους για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2019, τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων, Αλέξη Τσίπ