Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

νομπελ



Και επίσημα υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης Τσίπρας και Ζάεφ

Σύμφωνα με την επιτροπή οι υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης είναι πάνω από 300, ανάμεσά τους και οι Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ που κατάφεραν να τερματίσουν μια διαμάχη πολλών ετών.



Σκόπια: Πρωτοβουλία για υποψηφιότητα Τσίπρα – Ζάεφ για το Νόμπελ Ειρήνης

Η κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2015, Τυνήσια Wided Bouchamaoui (Κουαρτέτο Εθνικού Διαλόγου της Τυνησίας), θα παρουσιάσει αύριο, σε εκδήλωση σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, την πρωτοβουλία να είναι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, υποψήφιοι για το επόμενο Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.



Είδηση βόμβα: Φέτος δεν θα απονεμηθεί Νόμπελ Λογοτεχνίας λόγω σκανδάλων

Για πρώτη φορά από το 1943 η Σουηδική Ακαδημία δεν θα απονείμει φέτος το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2018!

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα την ώρα που ένας από τους πιο κραταιούς παγκόσμιους θεσμούς είναι στην δίνη σεξουαλικών σκανδάλων.



Νόμπελ Φυσικής για τον εντοπισμό των βαρυτικών κυμάτων

Η Σουηδική Βασιλική Ακαδημία Επιστημών ανακοίνωσε το μεσημέρι της 3ης Οκτωβρίου 2017 ότι το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2017 απονέμεται κατά το ήμισυ στον καθηγητή Rainer Weiss του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), και κατά το άλλο ήμισυ στους καθηγητές Barry C.



Bob Dylan: Έστειλε την ομιλία αποδοχής του Νόμπελ

Ο Αμερικανός τραγουδοποιός Bob Dylan, λίγο πριν από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, απέστειλε τελικά στη σουηδική Ακαδημία την ομιλία αποδοχής του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας 2016.



Χαμός με το λάθος της παραγωγής του Survivor! Εσείς το καταλάβατε; (Βίντεο)

Χαμός έχει γίνει τις τελευταίες μέρες με τους 5 Έλληνες που έχουν πάρει Νόμπελ Φυσικής (!). Μάλιστα με αυτήν την υποτίθεται σωστή απάντηση κέρδισε ο Τσανγκ στο τηλεπαιχνίδι του Survivor.

Στο τελευταίο παιχνίδι ερωτήσεων υπήρχε μία ερώτηση για το πόσα νόμπελ Φυσικής έχουν πάρει Έλληνες.