Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Νόμος Κατσέλη



Eurogroup: «Όχι» στην εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα - «Μπλόκο» για την πρώτη κατοικία

«Όχι» είπε – όπως αναμενόταν – το Eurogroup στην εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Όπως όλα δείχνουν, οι Ευρωπαίοι έβαλαν «μπλόκο» στην δόση, λόγω της μη συμφωνίας για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Εξάλλου κάτι τέτοιο φαινόταν και από τις δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων προτού ξεκινήσει η συνεδρίαση.



Τι προβλέπει ο νέος νόμος Κατσέλη

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν χαρακτηριστικά την Παρασκευή ότι «εάν έναν χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές διαπιστωθεί ότι η οικονομία συνεχίζει να βαδίζει κανονικά και οι οίκοι αξιολόγησης τοποθετήσουν την Ελλάδα σε υψηλότερες επενδυτικές βαθμίδες (investment grade), τότε μπορείς να το διαπραγματευθείς». Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, θα μειωθεί η ελληνική συνεισφορά σ



Ράβε- Ξήλωνε ο Νόμος Κατσέλη, έρχεται η "Εστία"

Προστατευτικό πλαίσιο για πρώτη κατοικία εξετάζει το υπ. Οικονομικών, το οποίο θα είναι στα πρότυπα του Κυπριακού συστήματος "Εστία".  Ωστόσο, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η «μάχη» των τραπεζών για την μείωση των κόκκινων δανείων, μια “μάχη” στην οποία φυσικά εντάσσονται και οι πλειστηριασμοί.



ΕΣΕΕ: Να προστατευθούν πρώτη κατοικία και επιχειρηματίες που δεν καλύπτονται από το νόμο Κατσέλη

Το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και όσων επιχειρηματιών δεν καλύπτονται από το νόμο Κατσέλη έθεσε στο υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, αντιπροσωπεία του προεδρείου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ)με επικεφαλής τον πρόεδρο, Γιώργο Καρανίκα.



Παράταση του Νόμου Κατσέλη μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου

Την παράταση του νόμου Κατσέλη μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και τη δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας για τον εκσυγχρονισμό του πτωχευτικού δικαίου ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπραμε την Ελληνική Ένωση Τραπεζών. 



Ποιο είναι το σχέδιο που θα διαδεχθεί το νόμο «Κατσέλη»

Σημαντικό κούρεμα του στεγαστικού δανείου και επιδότηση από το κράτος του 1/3 της δόσης, κατά το μοντέλο της Κύπρου, είναι ένα από τα σχέδια που επεξεργάζονται από κοινού κυβέρνηση και τράπεζες για την προστασία της πρώτης κατοικίας των πιο αδύναμων νοικοκυριών.