Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

νομική



Κονιόρδου: Η Ελλάδα εγκαταλείπει τη νομική οδό για τα Γλυπτά

Αφορμή για να αναφερθεί στη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα αποτέλεσε για την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου η παρουσία της στα εγκαίνια της έκθεσης «Ένας Κόσμος Συναισθημάτων: Αρχαία Ελλάδα, 700 π.Χ. – 200 μ.Χ.». 



Τραμπ: Δικαστικό μπλόκο στο αντιμεταναστευτικό διάταγμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ υπέστη νομική ήττα χθες, όταν ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο προσφυγών, αποφάσισε αρνητικά σχετικά με την εφαρμογή της προσωρινής απαγόρευσης εισόδου ταξιδιωτών και προσφύγων από επτά μουσουλμανικές χώρες, στις ΗΠΑ.



Χαμός στο ΑΠΘ! Αντιεξουσιαστές ετοιμάζουν κατάληψη στη Νομική

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προσπαθούν να παραβιάσουν την είσοδο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ για να καταλάβουν το χώρο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της διοργάνωσης του φεστιβάλ «Νo border», σύμφωνα με το thestival.



Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις, μικρή άνοδος σε Νομική και Ιατρική

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών, καθώς από το πρωί της Παρασκευής οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τους βαθμούς τους στα Λύκεια στα οποία εξετάστηκαν, ενώ αναρτήθηκαν και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.results.it.minedu.gov.gr.



Ερχεται νομική κάλυψη για αναδιαρθρώσεις δανείων

Την παροχή νομικής κάλυψης για αστικές και ποινικές ευθύνες, οι οποίες ενδέχεται να προκύψουν από αναδιαρθρώσεις δανείων, σε στελέχη τραπεζών αλλά και σε κρατικούς λειτουργούς που χειρίζονται σχετικές υποθέσεις, υποχρεούται να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση.