Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

Νίκος Καζαντζάκης



Αεροδρόμιο Ηρακλείου : Συλλήψεις για πλαστά έγγραφα

«Μπαράζ» συλλήψεων πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για πλαστογραφία εγγράφων.

 



Συγγραφικά περπατήματα με τον Νίκο Καζαντζάκη: "Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο, το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή"

Συγγραφικά περπατήματα με τον Νίκο Καζαντζάκη και ένα σημαντικό απόσπασμα από το βιβλίο "Ασκητική" που πολλοί σπεύδουν να αποκαλέσουν σύγχρονο "ευαγγέλιο". Λίγα λόγια για τον ίδιο..



''Έφυγε'' από τη ζωή ο ιερέας που τέλεσε την κηδεία του Καζαντζάκη

Πρόκειται για τον ιερέα που τέλεσε την κηδεία του Νίκου Καζαντζάκη το Νοέμβριο του 1957 και ο οποίος στη συνέχεια πέρασε από Στρατιωτικό Δικαστήριο αφού η Εκκλησία τότε είχε απαγορεύσει να γίνει η κηδεία του κρητικού συγγραφέα.

Η κηδεία του ιερέα θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Κνωσού.



Νίκος Καζαντζάκης: Νέο trailer της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή για τον σπουδαίο Έλληνα

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής επανέρχεται με το νέο κινηματογραφικό του έργο και με κατάθεση ψυχής φωτίζει και τιμά τον σπουδαιότερο Έλληνα συγγραφέα και στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη.d



Πώς ήταν η πρώτη μέρα του Νίκου Καζαντζάκη στο σχολείο; Ένα μοναδικό απόσπασμα που συγκινεί πάντα

Το παρακάτω κείμενο είναι απόσπασμα από το πέμπτο κεφάλαιο του πεζογραφήματος Αναφορά στον Γκρέκο (1961), που δημοσιεύτηκε ύστερα από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη.



Συναγερμός στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης"

Λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου, αεροσκάφος της εταιρείας Small Planet, που εκτελούσε πτήση τσάρτερ για το Κατοβίτσε της Πολωνίας, επέστρεψε στο Ηράκλειο.