Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Νίκος Χριστοδουλίδης



Έκρηξη στην Βηρυτό: Ελλάδα και Κύπρος έτοιμες να στείλουν βοήθεια

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει με όλα τα διαθέσιμα μέσα τις Αρχές του Λιβάνου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της φονικής έκρηξης στη Βηρυτό, τονίζει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.



Η Κύπρος καταδικάζει έντονα τις ενέργειες για την Αγιά Σοφία

Η Κύπρος καταδικάζει έντονα τις ενέργειες της Τουρκίας στην Αγία Σοφία και την καλεί να σεβαστεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις, αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.



Προβληματισμός στη Λευκωσία για την αποχώρηση ΗΠΑ από τη Συρία

Η Λευκωσία προβληματίζεται από την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία, δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι το θέμα ήδη συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της τριμερούς Συνόδου Κορυφής με το Ισραήλ και την Ελλάδα.



Κύπρος: Ουδέν νεώτερο από την πλευρά του Μουσταφά Ακιντζί

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δεν έδωσε οποιαδήποτε ένδειξη στον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε, ότι προτίθεται να επανέλθει στις συνομιλίες. Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά ζήτησε από τον κ. Άιντε ενημέρωση για τη χθεσινή συνάντησή του με τον κ. Ακιντζί.



Παζάρι για γερά νεύρα στις Βρυξέλλες

Διεκόπη, λίγο πριν τις 12.30 ώρα Ελλάδος, για διεξαγωγή τεχνικής προετοιμασίας, το πρόγευμα εργασίας του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου με τους τρεις Ευρωπαίους αξιωματούχους κ.κ. Τουσκ, Γιούνκερ και Ρούτε, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, Πρέμπεν Άαμαν.



Ικανοποίση στην Κύπρο από τη θέση Κάμερον στο θέμα των εγγυήσεων

Ως "ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη" για το Κυπριακό χαρακτήρισε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, την θέση της βρετανικής κυβέρνησης ότι δεν επιθυμεί να διατηρήσει τον ρόλο της εγγυήτριας δύναμης στην Κύπρο.