Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Νίκος Δένδιας



Στον δρόμο για τις κάλπες: Οι σχέσεις της Εκκλησίας με τη Πολιτεία την 4ετία που πέρασε..

Η θητεία της κυβέρνησης πλέον έληξε, οι νέοι υπηρεσιακοί υπουργοί αναλαμβάνουν καθήκοντα. Το κύριο έργο της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι η προετοιμασία και η διενέργεια εθνικών εκλογών, μπορεί, ωστόσο, να διαχειριστεί και έκτακτες περιστάσεις αλλά και τρέχοντα ζητήματα και να λαμβάνει αποφάσεις που δεν είναι δυνατόν να αναβληθούν.



Ειδικές Δυνάμεις κατεβαίνουν στην Αίγυπτο για να συμμετάσχουν σε επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων από το Σουδάν

Προ ολίγου αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό η μεταστάθμευση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, μαζί με στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων στην Αίγυπτο σε ετοιμότητα, προκειμένου να μπορούν να συμμετάσχουν σε επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων πολιτών, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του για τους Έλληνες στο Σουδάν.



Στο Φανάρι ο Δένδιας για την Κυριακή της Ορθοδοξίας – Δέηση για τα θύματα της Εθνικής Τραγωδίας και των σεισμών σε Τουρκία & Συρία

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αύριο 5 Μαρτίου 2023, στην Κωνσταντινούπολη.



Ν.Δένδιας: Συναντήθηκε με τον Τ.Πάιατ - Στο τραπέζι η Ανατολική Μεσόγειος

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών, στη διάρκεια της συνάντησης η εμβάθυνση των στρατηγικών διμερών σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ και οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.



Δένδιας: «Μας προκαλεί ανησυχία ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της γειτονικής Τουρκίας»

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντησή του με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών και Άμυνας του Λιβάνου Ζέινα Ακάρ), η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «μας προκαλεί ανησυχία ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της γειτονικής Τουρκίας».



Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ζητά η Αθήνα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νωρίτερα συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.