Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

νεογνό



Γυναίκα γέννησε στα διόδια Λεπτοκαρυάς με τη βοήθεια ΕΚΑΒ και Τροχαίας

Δεν… κρατιόταν ένα μωράκι στην Κατερίνη με αποτέλεσμα η μητέρα του να το γεννήσει στα πίσω καθίσματα ενός αυτοκινήτου.

Το γεγονός έλαβε χώρα στην τοποθεσία των διοδίων της Λεπτοκαρυάς όταν η μαμά του βρέφους, ευρισκόμενη ήδη σε κατάσταση προχωρημένου τοκετού ακινητοποιήθηκε στο σημείο και γέννησε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.



Τι λέει το ΕΚΑΒ για τον θάνατο του νεογνού στη Τήνο

Τη δική του εκδοχή για την τραγωδία της Σύρου, όπου ένα πρόωρο νεογνό έχασε τη ζωή του λίγο μετά τη γέννησή του, στο Κέντρο Υγείας δίνει το ΕΚΑΒ, με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος, Παναγιώτης Τζανετής.



Σπάνιο περιστατικό καρδιοπάθειας σε νεογνό στο Ωνάσειο

Ένα πολύ σπάνιο περιστατικό συγγενούς καρδιοπάθειας σε νεογνό βάρους 1.700 γραμμαρίων αντιμετωπίσθηκε χειρουργικά με επιτυχία στο Ωνάσειο.

Η σπανιότητα του περιστατικού έγκειται στο γεγονός ότι είναι το πρώτο νεογνό αυτού του βάρους με τη συγκεκριμένη πάθηση που αντιμετωπίζεται χειρουργικά σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Νεογνό μεταφέρθηκε από την Κύπρο στο Ισραήλ για επείγον χειρουργείο

Στο Ισραήλ μεταφέρθηκε από την Κύπρο, με έκτακτη πτήση, βρέφος δύο ημερών για να υποβληθεί σε νοσηλεία, λόγω σοβαρών καρδιολογικών προβλημάτων, τα οποία αντιμετωπίζει.

Το νεογνό, παιδί Σύρων προσφύγων, αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο.



Η ανακοίνωση του "Αγία Σοφία" για το νεογνό - Δεν εντοπίστηκε δονάκιο χολέρας

Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», με ανακοίνωσή της, ενημερώνει για το περιστατικό νοσηλείας νεογνού, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για κρούσμα χολέρας. Το νεογέννητο διαγνώσθηκε τελικά με μηνιγγίτιδα.

  



Γιατροί και διοίκηση του νοσοκομείου Ζακύνθου διαψεύδουν την ΠΟΕΔΗΝ για τη μεταφορά νεογνού

Σε διάψευση των καταγγελιών της ΠΟΕΔΗΝ, ότι «κινδύνεψε η ζωή εγκύου γυναίκας και νεογνού» στο νοσοκομείο Ζακύνθου, προέβη η διοικήτρια του νοσοκομείου, Δέσποινα Τσαρίδου και οι συντονιστές διευθυντές των παιδιατρικών κλινικών του ίδιου νοσοκομείου και του «Καραμανδάνειου» νοσοκομείου της Πάτρας, στο οποίο διακομίστηκε το εν λόγω νεογνό.