Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

νέο μνημόνιο



Σχέδιο για νέο μνημόνιο έχει η ΝΔ - Κατηγορίες από Μέγαρο Μαξίμου

Για προμελετημένο σχέδιο ώστε να φέρει ένα νέο μνημόνιο αν κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής (07.07.2019) κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις δηλώσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου για πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

 



Πώς διευκολύνονται οι ομαδικές απολύσεις με το νέο μνημόνιο

Σε ότι αφορά στο μέτωπο του εργασιακού, η κυβέρνηση κατάφερε να μην αυξηθεί το όριο των απολύσεων. Παρ' όλα αυτά οι ομαδικές απολύσεις  διευκολύνονται κι αυτό γιατί καταργείται η προέγκρισή τους από την κυβέρνηση.

Η προέγκριση αντικαθίσταται από μια διαδικασία απλής κοινοποίησης μέγιστης διάρκειας τριών μηνών.



Ακυρώθηκε το τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδας με το ΔΝΤ - Πάμε για νέο Μνημόνιο

Δεκτό έγινε το αίτημα της ελληνικής πλευράς για ακύρωση του τρέχοντος προγράμματος της Ελλάδας με το ΔΝΤ, το οποίο είχε συμφωνηθεί το 2012.



Ο δήμος που χάνει 6 εκατ. ευρώ από το νέο Μνημόνιο

Έξι εκατομμύρια ευρώ θα χάσει ο δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας από τη νέα ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο άρθρο 10 ως προαπαιτούμενου του νέου μνημονίου, υποστηρίζει ο Δήμαρχος της πόλης Χρήστος Βρεττάκος, αναφερόμενος στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού.


Τι φέρνει το νέο μνημόνιο στην αγορά φαρμάκων

Αλλαγές στην φαρμακευτική πολιτική φέρνει το νέο μνημόνιο που αποσκοπούν στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και στον εξορθολογισμό των κανόνων τιμολόγησης φαρμάκων.

Σταθερή παραμένει η φαρμακευτική δαπάνη στα 2 δις ευρώ , επιδιώκεται αύξηση των γενοσήμων φαρμάκων, ενώ τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ) παραμένουν στα φαρμακεία.