Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

νεφρα



Κυστινουρία: Τα συμπτώματα, οι αιτίες και η θεραπεία – Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές

Η κυστινουρία, θα πρέπει να γίνει γνωστό πως είναι μια σπάνια κληρονομική πάθηση, κατά την οποία σχηματίζονται πέτρες από ένα αμινοξύ που ονομάζεται κυστεΐνη στους νεφρούς, στον ουρητήρα και στην ουροδόχο κύστη.



Ισχύει ότι η υπερβολική πρωτεΐνη κάνει κακό στα νεφρά;

Ερευνητές ανακάλυψαν για πρώτη φορά το 1983 ότι η υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών αυξάνει το ρυθμό σπειραματικής διήθησης.

 

Πρόκειται για μία τιμή που καταδεικνύει πόσο καλά διηθούν τα νεφρά τα απόβλητα προϊόντα από το αίμα, ενώ βοηθά στη διάγνωση πιθανής βλάβης στα νεφρά.



Τα χρήσιμα στοιχεία που έφερε μια νέα έρευνα για τη νεφρική νόσο

Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη, η οποία φέρνει πιο κοντά την προοπτική ενός γενετικού τεστ ρουτίνας για τους πάσχοντες από χρόνια νεφρική νόσο, τα γονίδια είναι αυτά που… ευθύνονται για περίπου μία στις δέκα περιπτώσεις (10%) που αφορούν τους ενηλίκους.

 



Βρέθηκαν 35 ένοχα γονίδια για τη χρόνια νεφρική νόσο

Τριάντα πέντε γονίδια που προδιαθέτουν γενετικά για την εκδήλωση της χρόνιας νεφρικής νόσου βρήκε μια διεθνής ομάδα επιστημόνων.

Η ανακάλυψη αποτελεί σημαντική πρόοδο για την κατανόηση μιας διαταραχής των νεφρών, η οποία συνήθως διαγιγνώσκεται με καθυστέρηση και όταν πια έχει προχωρήσει αρκετά.



Νεφροπαθείς περιμένουν πάνω από 10 χρόνια για ένα μόσχευμα

Ουραγός στις μεταμοσχεύσεις στην ΕΕ αλλά και όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο παραμένει η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του προέδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών Νομού Θεσσαλονίκης Χρήστου Καραγκιόζη.



Αγγελία-σοκ: Πουλάνε τα νεφρά τους έξω από το «Λαϊκό»!

Είχε γραφτεί, πριν από περίπου τέσσερις μήνες, ότι η λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, στο Τμήμα Μεταμόσχευσης και Χειρουργικής Νεφροπαθών στο νοσοκομείο Λαϊκό, φτάνει μέχρι και τα δύο χρόνια, παρά το γεγονός ότι θεωρείται το μεγαλύτερο Μεταμοσχευτικό Κέντρο Νεφρών της χώρας με τον μεγαλύτερο αριθμό μεταμοσχεύσεων νεφρών από ζώντες δότες.