Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2021 -
Μερική συννεφιά

13 °C

Σήμερα, 4. Δεκεμβρίου 2021

νεφραΤα χρήσιμα στοιχεία που έφερε μια νέα έρευνα για τη νεφρική νόσο

Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη, η οποία φέρνει πιο κοντά την προοπτική ενός γενετικού τεστ ρουτίνας για τους πάσχοντες από χρόνια νεφρική νόσο, τα γονίδια είναι αυτά που… ευθύνονται για περίπου μία στις δέκα περιπτώσεις (10%) που αφορούν τους ενηλίκους.

 Βρέθηκαν 35 ένοχα γονίδια για τη χρόνια νεφρική νόσο

Τριάντα πέντε γονίδια που προδιαθέτουν γενετικά για την εκδήλωση της χρόνιας νεφρικής νόσου βρήκε μια διεθνής ομάδα επιστημόνων.

Η ανακάλυψη αποτελεί σημαντική πρόοδο για την κατανόηση μιας διαταραχής των νεφρών, η οποία συνήθως διαγιγνώσκεται με καθυστέρηση και όταν πια έχει προχωρήσει αρκετά.Νεφροπαθείς περιμένουν πάνω από 10 χρόνια για ένα μόσχευμα

Ουραγός στις μεταμοσχεύσεις στην ΕΕ αλλά και όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο παραμένει η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του προέδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών Νομού Θεσσαλονίκης Χρήστου Καραγκιόζη.Αγγελία-σοκ: Πουλάνε τα νεφρά τους έξω από το «Λαϊκό»!

Είχε γραφτεί, πριν από περίπου τέσσερις μήνες, ότι η λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, στο Τμήμα Μεταμόσχευσης και Χειρουργικής Νεφροπαθών στο νοσοκομείο Λαϊκό, φτάνει μέχρι και τα δύο χρόνια, παρά το γεγονός ότι θεωρείται το μεγαλύτερο Μεταμοσχευτικό Κέντρο Νεφρών της χώρας με τον μεγαλύτερο αριθμό μεταμοσχεύσεων νεφρών από ζώντες δότες.

 

Έξι φαινομενικά αθώες συνήθειες που καταστρέφουν τα νεφρά σας

Τα νεφρά, τα δύο μικρά όργανα με σχήμα φασολιού που βρίσκονται στην κοιλιακή κοιλότητα και προστατεύονται από τα οστά του θώρακα, έχουν ως κύρια λειτουργία το φιλτράρισμα και την απομάκρυνση περιττών ουσιών και υγρών από το σώμα.