Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

NATO



Επικοινωνία Μητσοτάκη με Μισέλ και Στόλτενμπεργκ για ΑΟΖ με Αίγυπτο και Oruc Reis

Τηλέφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχε το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να τον ενημερώσει  για τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, καθώς «και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο» όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές.



Στόλτενμπεργκ: Τα Σκόπια θα γίνουν πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ πριν το τέλος του έτους

Την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ένταξη των Σκοπίων ως πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ πριν το τέλος του έτους ελπίζει ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, όπως ανέφερε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ενόψει της διήμερης υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες.



Πρώτη πτήση ελληνικού F-16 πάνω από τα Σκόπια

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους πάνω από τα Σκόπια πραγματοποιήθηκε σήμερα. Όπως αναφέρει το republika.mk, στο πλαίσιο ελέγχου του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας από το ΝΑΤΟ, έγινε σήμερα το πρωί η πρώτη πτήση ελληνικού F-16. 



Bloomberg: To σημαντικότερο εμπόδιο για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ετοιμάζεται αυτό τον μήνα να υπερβεί το σημαντικότερο εμπόδιο για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, μεταδίδει το Bloomberg, αναφέροντας ότι η αποφασιστική ψηφοφορία για την αλλαγή της ονομασίας είτε θα ανοίξει το δρόμο για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, είτε θα κλείσει την πόρτα με πάταγο.



Aποκάλυψη ΝΑΤΟ: Πραξικοπηματίες ζήτησαν άσυλο σε πολλές χώρες

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ αποκάλυψε πως αρκετοί Τούρκοι στρατιώτες και αξιωματικοί που μετέχουν σε αποστολές του ΝΑΤΟ σε διάφορες χώρες, ζήτησαν πολιτικό άσυλο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.



Τέσσερα νέα τάγματα αναπτύσσει στην Ανατολική Ευρώπη το NATO με το βλέμμα στη Ρωσία

Επικύρωσαν οι ηγέτες των 28 κρατών-μελών του NATO κατά την πρώτη μέρα της συνόδου κορυφής της Συμμαχίας στη Βαρσοβία,την ανάπτυξη τεσσάρων πολυεθνικών ταγμάτων στις τρεις χώρες της Βαλτικής και στην Πολωνία,με στόχο την αποτροπή οποιασδήποτε επιθετικής ενέργειας της Ρωσίας.