Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ναγκασάκι



75 χρόνια μετά τη ρίψη της ατομικής βόμβας, το Ναγκασάκι προσεύχεται και θυμάται..ΕΙΚΟΝΕΣ

 

Η πόλη Ναγκασάκι της Ιαπωνίας τίμησε σήμερα την 75η επέτειο από την καταστροφή της με τη ρίψη ατομικής βόμβας, με μια τελετή η έκταση της οποίας περιορίστηκε σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Τρεις ημέρες μετά την έκρηξη της "Little Boy" στη Χιροσίμα, το Ναγκασάκι υπέστη με τη σειρά του καταστροφή την 9η Αυγούστου 1945.



Σαν σήμερα το 1945 η δεύτερη ατομική βόμβα των Αμερικανών πέφτει στο Ναγκασάκι

Το τελευταίο επεισόδιο στην ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά ως όπλο την ατομική βόμβα, που πρώτοι αυτοί είχαν κατασκευάσει τον Ιούνιο του 1945, και σκόρπισαν τον όλεθρο σε δύο ιαπωνικές πόλεις, τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου 1945), όπως αναφέρει το sansimera.gr.

 



Ιαπωνία: H ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα

Στις 6 Αυγούστου 1945, στις 8.15, τοπική ώρα, το Ενόλα Γκέι, ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-29, έριξε στη Χιροσίμα την ατομική βόμβα "Λιτλ Μπόι".

 

Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης αποτεφρώθηκε καθώς με την έκρηξη η θερμοκρασία έφτασε τους 4.000 βαθμούς Κελσίου.



Πέθανε ο εμβληματικός επιζών της ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι, Σουμιτέρου Τανιγκούτσι

Ο Σουμιτέρου Τανιγκούτσι, ο εμβληματικός επιζών της ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι πέθανε σήμερα σε ηλικία 88 ετών. Υπήρξε ακούραστος υπέρμαχος του πυρηνικού αφοπλισμού



Βουλή: Εκκληση για έναν ειρηνικό κόσμο από επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι

Επιζώντες από τα πυρηνικά Ολοκαυτώματα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι και τους συνοδούς τους, οι οποίοι επιβαίνουν στο «Πλοίο της Ειρήνης», υποδέχτηκαν, σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής, βουλευτές και μέλη της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Ιαπωνίας.



Ούτε μια συγγνώμη από τις ΗΠΑ: Ο Τζόν Κέρι στάθηκε μπροστά από το μνημείο της Χιροσίμα "με βαθιά συγκίνηση"

Ο Τζον Κέρι είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ,  που έδωσε το παρόν στο μνημείο της Χιροσίμα στην Ιαπωνία. Όμως παρά τη "μεγάλη συγκίνηση", δεν ζήτησε μια επίσημη συγγνώμη, παρά τόνισε την ανάγκη για απαλλαγή από τα πυρηνικά όπλα.