Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

μύτη



Αλλεργίες της άνοιξης: Τι να προσέξετε και πώς να τις αντιμετωπίσετε

Όσοι ταλαιπωρούνται από εαρινές αλλεργίες έχουν αρχίσει ήδη να υποφέρουν καθώς η άνοιξη είναι η χειρότερη εποχή του χρόνου για τους πάσχοντες.



Ιγμορίτιδα: Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται – Τα δύο είδη

Η ιγμορίτιδα προκαλεί ενοχλητική ρινική συμφόρηση, πόνο στο πρόσωπο και των δυνατούς πονοκεφάλους. 



Το γνωρίζατε; – Να γιατί «τρέχει» η μύτη μας όταν αναπνέουμε παγωμένο αέρα

Σίγουρα έχει τύχει και σε εσάς, μόλις εκτεθείτε στον παγωμένο αέρα του χειμώνα να ξεκινήσει να «τρέχει» η μύτη σας, με αποτέλεσμα να αναρωτιέστε αν σας «τριγυρνάει» κάποια ίωση.

Είναι μία απολύτως φυσιολογική αντίδραση, απαντά η Dr. Deborah S. Clements, καθηγήτρια Οικογενειακής & Κοινοτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Northwestern του Σικάγου.



Ιγμορίτιδα: Οι έξι τρόποι που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε άμεσα

Η οξεία ιγμορίτιδα, θα πρέπει να γνωστοποιηθεί πως διαρκεί λιγότερο από έναν μήνα, ενώ από την άλλη η υποξεία περίπου 1 έως 3 μήνες και η χρόνια ακόμη και 4 μήνες ή περισσότερο.

Οι περισσότερες λοιμώξεις των κόλπων συμβαίνουν λόγω κάποιας ιογενούς λοίμωξης ή ερεθιστικού παράγοντα που μεταδίδεται από τον αέρα και συνήθως υποχωρούν από μόνες τους.



Τι πρέπει να γνωρίζετε για τους πολύποδες στη μύτη αν είστε αλλεργικοί

Οι ρινικοί πολύποδες είναι καλοήθεις σχηματισμοί που αναπτύσσονται στον ρινικό βλεννογόνο. Έχουν ημιδιαφανές χρώμα και συχνά εμφανίζονται στους ρινικούς κόλπους.

Οι πολύποδες είναι καλοήθεις όγκοι της μύτης που συχνά αποτελούν αιτία συσσώρευσης ρινικών εκκρίσεων ή οδηγούν σε απόφραξη, καθώς δυσχεραίνουν τη ρινική αναπνοή.



Οι αιτίες που προκαλούν συνάχι και βουλωμένη μύτη

Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που σχεδόν κάθε πρωί ξυπνούν με μπούκωμα στην μύτη ή συνάχι. 

Η ρινίτιδα είναι φλεγμονή του ρινικού βλεννογόνου, η οποία προκαλείται από αλλεργίες ή άλλους παράγοντες, όπως ο καπνός του τσιγάρου, οι αλλαγές της θερμοκρασίας, η άσκηση ή η συναισθηματική φόρτιση.