Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

μυωπια



Έτσι βλέπουν όσοι έχουν μυωπία

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς βλέπουν τον κόσμο όσοι έχουν μυωπία;

Ο Philip Barlow, είναι ένας καλλιτέχνης με έδρα το Κέιπ Τάουν που δημιούργησε μια σειρά από πίνακες ζωγραφικής που δείχνουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια εκείνων που έχουν μυωπία.



Οι αρχές στην Κίνα παίρνουν μέτρα κατά της μυωπίας

Ο οφθαλμίατρος Παν Φέι, που ζει και εργάζεται στην ανατολική παραθαλάσσια επαρχία της Κίνας Τσετσιάνγκ, πήρε μία απόφαση που μάλλον ενόχλησε την γυναίκα του. Ακύρωσε όλα τα ιδιαίτερα μαθήματα που θα παρακολουθούσε η κόρη τους στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. 



Προσοχή στη χρήση των φακών επαφής

Όσοι φορούν φακούς επαφής γνωρίζουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν την υγεία σας, όπως το να τους φοράτε για πολλές ώρες/ημέρες, να μην τους καθαρίζετε σωστά, ή αρκετά συχνά.

Αλλά μια μελέτη από το ιατρικό κέντρο NYU Langone έρχεται να αναδείξει μια πιο ακραία και επικίνδυνη επίπτωση για τα μάτια σας, που μπορεί να έχουν οι φακοί επαφής.



Ο μισός πληθυσμός της γης θα έχει μυωπία το 2050

Μυωπία θα έχει ο μισός πληθυσμός της γης το 2050, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, ενώ αυξάνται οι αδιάγνωστες παθήσεις των ματιών κατά την παιδική ηλικία.



Μπορεί η Ομοιοπαθητική να διορθώσει τη μυωπία;

Ο Ιπποκράτης, ο «πατέρας» της Ιατρικής, πριν από 2000+ χρόνια αναφέρει ότι «η αληθινή γνώση και η απλή γνώμη είναι δύο διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους, το ένα γεννάει την επιστήμη, το άλλο την άγνοια».



Το παιχνίδι σε ανοικτούς χώρους μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μυωπίας στα παιδιά

Οι ανοικτοί ορίζοντες όπως λένε οι οφθαλμίατροι χρόνια τώρα καταπολεμούν την εμφάνιση μυωπίας καθώς τα μάτια εκπαιδεύονται στο να εστιάζουν μακριά.