Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Μπορέλ



Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να στείλουν αντιπυραυλικά συστήματα στην Ουκρανία, λέει ο Μπορέλ

«Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να στείλουν τα αντιπυραυλικά τους συστήματα, για να ενισχύσουν την αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας, καθώς η Ρωσία σφυροκοπά τις πόλεις της», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, προειδοποιώντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί απλά να βασιστεί στις ΗΠΑ ότι θα βοηθήσουν το Κίεβο.



Ζοζέπ Μπορέλ: «Δεν βοηθάμε τους Ουκρανούς επειδή τους αγαπάμε αλλά για να μην χάσουν οι ΗΠΑ την ηγεμονία τους»

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαικής Ένωσης σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση με την  δήλωσή του στο CNN πως η υποστήριξη των δυτικών χωρών στην Ουκρανία υπάρχει γιατί «οι Δυτικοί αγαπούν τους Ουκρανούς αλλά επειδή αν κερδίσει η Ρωσία θα χάσουν οι ΗΠΑ την θέση τους ως παγκόσμιου παίκτη».



Να χρησιμοποιηθούν έσοδα από «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να αγοραστούν όπλα για την Ουκρανία, ζητά ο Μπορέλ

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε σήμερα ότι θα προτείνει να χρησιμοποιήσει η ΕΕ το 90% των εσόδων από τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, που έχουν παγώσει στην Ευρώπη, για να αγοράσει όπλα για την Ουκρανία μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ειρήνης.



Μπορέλ: Το Ισραήλ προκαλεί λιμό στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ προκαλεί λιμό στη Λωρίδα της Γάζας και χρησιμοποιεί την πείνα ως πολεμικό όπλο, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, μια κατηγορία που απέρριψε αμέσως ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ.



Μπορέλ: Το ΝΑΤΟ δεν είναι μία στρατιωτική συμμαχία α λα καρτ

Το ΝΑΤΟ δεν είναι μία στρατιωτική συμμαχία α λα καρτ που λειτουργεί ανάλογα με τη διάθεση που μπορεί να έχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ επεσήμανε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, προσερχόμενος στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών ανάπτυξης στις Βρυξέλλες.



Ζοζέπ Μπορέλ: «Να μην συμφιλιωθεί ποτέ η Ουκρανία με την Ρωσία»

Σε μία πρωτοφανή δήλωση προχώρησε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος είπε ότι «είναι λάθος η συμφιλίωση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας» ζητώντας δηλαδή την παράταση του πολέμου επ’ αόριστον.