Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

μποφορ



Aγωνιώδης διάσωση με 7 μποφόρ

Μια δύσκολη αλλά ταυτόχρονα και εντυπωσιακή διάσωση, έγινε χθες, ανάμεσα στα νησιά της Κέας και της Κύθνου.
Οι τέσσερις άνθρωποι που ήταν σε ιστιοπλοϊκό, το οποίο έμεινε ακυβέρνητο, αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε liferaft από όπου και περισυλλέγησαν.

Την ώρα της διάσωσης στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ που δυσκόλευαν την όλη επιχείρηση.



Πρωτοφανής θαλασσοταραχή και θυελλώδεις άνεμοι στην Πάρο (Βίντεο)

Αγριεμένος εισέβαλε ο «Ξενοφών» και στο νησί της Πάρου. Μαζί του «έφερε» μια πρωτόγνωρη σαρωτική θαλασσοταραχή και θυελλώδεις ανέμους που αγγίζουν τα 10 μποφόρ.



Απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, λόγω ισχυρών ανέμων

Απαγορευτικό απόπλου έχει τεθεί σε ισχύ στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους σε πολλές θαλάσσιες περιοχές τα 9 με 10 μποφόρ.

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας και στον Αργοσαρωνικό.



Ζέστη, μπόρες, ισχυροί βοριάδες και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Σε υψηλά επίπεδα θα κινηθεί ο υδράργυρος και σήμερα Δευτέρα 20.08.2018, μιας και σε ορισμένες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς.

Ωστόσο ο καιρός σε ορισμένες περιπτώσεις θα επιφυλάσσει και… αυγουστιάτικες καταιγίδες, μιας και βροχές αναμένεται να σημειωθούν από το μεσημέρι και μετά.



Θύμα της "Ιοκάστης" πλοίο των Μινωικών γραμμών

Δύσκολες στιγμές πέρασαν το βράδυ του Σαββάτου οι επιβάτες του πλοίου Knosos Palace των Μινωικών Γραμμών καθώς κατά την διάρκεια του ταξιδιού οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν τρικυμία στο Αιγαίο με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσουν τα… πάντα μέσα στο πλοίο.



Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 8 ως 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά δεν θα εκτελεστεί το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star 2 (07:25) για Πάρο-Νάξο-Ίο-Θήρα και του Blue Star Paros (07:30) για Σύρο-Τήνο-Μύκονο.