Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

μπλε φάλαινα



Παιχνίδια βίας και θανάτου στο διαδίκτυο απειλούν τα παιδιά μας

Η νεαρή γυναίκα συμμετείχε σε ένα από τα λεγόμενα «drinking games», ένα παιχνίδι στο οποίο παίκτες καταναλώνουν αλκοόλ και κερδίζει ο τελευταίος που θα το αντέξει. Όπως είπε στην καταγγελία της, μετά από πολλούς γύρους άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και έπεσε θύμα βιασμού από δυο συμπαίκτες της. Οι δυο άντρες, οι οποίοι συνελήφθησαν, στην απολογία τους κατέθεσαν πως είχαν πιει υπερβολικά και



Σοκ στη Μυτιλήνη για τον 17χρονο που φέρεται να έπεσε θύμα της «μπλε φάλαινας»

Θύμα του μακάβριου παιχνιδιού αυτοκτονίας «μπλε φάλαινα» παραλίγο να πέσει ένας 17χρονος από τη Μυτιλήνη, ο οποίος τα ξημερώματα της Δευτέρας «βούτηξε» από τον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε με την οικογένειά του.



Μυτιλήνη: Πτώση 17χρονου από το δεύτερο όροφο

Το σενάριο να έπεσε θύμα του παιχνιδιού «μπλε φάλαινα» ένας 17χρονος εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές στη Μυτιλήνη.



Η "Μπλε φάλαινα" ξαναχτύπησε!

Η 14χρονη Kristina K από τη Ρωσία είναι το τελευταίο θύμα του αρρωστημένου διαδικτυακού «παιχνιδιού» της «μπλε φάλαινας».

Πριν λίγες ημέρες, οι αρχές συνέλαβαν έναν 26χρονο ταχυδρόμο ο οποίος και ομολόγησε ότι ήταν αυτός που είχε κάνει «πλύση εγκεφάλου» στην ανήλικη.



Στη φυλακή ο διαχειριστής της "Μπλε Φάλαινα"

Ο διαχειριστής του διαδικτυακού παιγνιδιού "μπλε φάλαινα" στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkoktakte Φιλίπ Μπουντέικιν καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών και 4 μηνών με την κατηγορία ότι παρακινούσε εφήβους να αυτοκτονήσουν, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax .

Ο Μπουντέικιν είναι ο πρώτος άνθρωπός που καταδικάζεται στην Ρωσία με την κατηγορία αυτή.



Μου έστειλε μήνυμα η μπλε φάλαινα. Καταγγελία από 14χρονο μαθητή

Τη συγκλονιστική εμπειρία που είχε όταν τον προσέγγισε άγνωστος για να παίξουν το αυτοκαταστροφικό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» περιέγραψε ένας μαθητής Γυμνασίου στον Καλημέρα Ελλάδα.