Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

μπιν λαντεν



Τραμπ: «Επρεπε να έχουμε πιάσει νωρίτερα τον Μπιν Λάντεν - Δίναμε λεφτά στο Πακιστάν και δεν μας είπαν ότι ζούσε εκεί»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε σήμερα αναρτήσεις που αφορούν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, τον οποίο σκότωσαν Αμερικανοί κομάντο στο Πακιστάν τον Μάιο του 2011.

Συγκεκριμένα, είπε πως θα έπρεπε να είχε αιχμαλωτιστεί πολύ νωρίτερα, ενώ καταφέρθηκε εναντίον των προκατόχων του και του Πακιστάν.



Ο γιος του Μπιν Λάντεν καλεί τους μουσουλμάνους σε τζιχάντ

Ο Χάμζα μπιν Λάντεν, γιος του ιδρυτή του δικτύου της αλ Κάιντα, για την ηγεσία του οποίου προαλείφεται, κάλεσε τους μουσουλμάνους να ενωθούν και να συμμετάσχουν ή να προσφέρουν υποστήριξη στον «τζιχάντ» στη Συρία εναντίον του καθεστώτος και της Δύσης, σε ηχογραφημένο μήνυμά του το οποίο διανεμήθηκε την Πέμπτη.



"Έτσι σκότωσα τον Μπιν Λάντεν!"

Τα τελευταία λεπτά της επιχείρησης για την εξουδετέρωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν του αρχηγού της Αλ Κάιντα, στις 2 Μαΐου του 2011, σε ένα σπίτι στο προάστιο Αμπονταμπάντ του Πακιστάν περιγράφει στο βιβλίο του το μέλος της επίλεκτης μονάδας team 6 των Αμερικανών SEALS Ρόμπερτ Ο' Νιλ που έχει παρασημοφορηθεί για την παρουσία του σε περισσότερες από 400 πολεμικές αποστολές.



Ο γιος του Mπίν Λάντεν καλεί τους Σαουδάραβες να ανατρέψουν την κυβέρνηση

Ο γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν, του νεκρού ιδρυτή του τζιχαντιστικού δικτύου αλ Κάιντα, κάλεσε τους Σαουδάραβες να "ανατρέψουν" το καθεστώς του βασιλείου και να "ελευθερώσουν" τη χώρα τους από την επιρροή των ΗΠΑ, σε ένα ηχητικό μήνυμά του το οποίο δημοσιοποίησε σήμερα η υπηρεσία παρακολούθησης των τζιχαντιστικών ιστοτόπων SITE.



CIA: Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του Μπιν Λάντεν, νέος στόχος ο Αλ Μπαγκντάντι

Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν σε μια επιδρομή των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν δήλωσε ότι το να εξοντώσει τον ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι θα είχε σημαντικό «αντίκτυπο» στους κόλπους της τζιχαντιστικής οργάνωσης, η οποία επισκίασε την Αλ Κάιντα.



Μισέλ: Εμείς συλλάβαμε τον Αμπντεσλάμ σε λίγους μήνες, για τον Μπιν Λάντεν έκαναν 10 χρόνια

Oι επιθέσεις στις Βρυξέλλες αποτέλεσαν «αδιαμφισβήτητα μια αποτυχία» για το Βέλγιο, παραδέχθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ, αρνούμενος ωστόσο ότι η χώρα του είναι «αποτυχημένο Κράτος».

«Όταν διαπράττεται μια επίθεση όπως αυτή, σίγουρα σημειώνεται μια αποτυχία» επισήμανε ο Σαρλ Μισέλ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ενώπιον του ξένου Τύπου στις Βρυξέλλες.