Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 -

μπαμπινιωτηςΜπαμπινιώτης: Με όλους τους όρους που τέθηκαν θα λειτουργήσουν σωστά τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Διευκρινίσεις για τα μη κρατικά πανεπιστήμια έδωσε το πρωί της Δευτέρας (12/2) κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, πιστεύει ότι θα λειτουργήσουν σωστά.Μπαμπινιώτης για καταγγελίες αποφοίτων του Αρσακείου για σεξουαλική βία

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προαναγγέλει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, μετά την επιστολή 285 αποφοίτων του Αρσακείου, στην οποία καταγγέλλουν περιστατικά σεξουαλικής ή άλλης βίας.

Ο κ. Μπαμπινιώτης, με ανάρτησή του στο Facebook, τονίζει:Γ. Μπαμπινιώτης: «Δεν έπρεπε ποτέ να αναγνωρίσουμε «μακεδονική» γλώσσα»

Τη δική του απάντηση στις αναφορές του Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδονικής γλώσσας» έδωσε ο καθηγητής γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, τονίζοντας πως πρόκειται για βουλγαροσερβική γλώσσα που δυστυχώς δεχτήκαμε να τη λέμε «μακεδονική» και τώρα γεννάμε «ορέξεις».Μπαμπινιώτης: Δεν αναγνωρίστηκε μακεδονική γλώσσα το 1977

Απαντήσεις σε όσα έχουν ειπωθεί σχετικά με την αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσας» σε συνέδριο το 1977, δίνει ο γνωστός γλωσσολόγος, πρώην πρύτανης και πρώην υπουργός, Γιώργος Μπαμπινιώτης. Με δήλωσή του στα tanea.gr ο κ.Μπαμπινιώτης: "Η Ελληνική γλώσσα αποτελεί εθνικό κεφάλαιο και προνόμιο"

Ο  καθηγητής γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Μπαμπινιώτης,  τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης της ελληνικής γλώσσας, που «αποτελεί εθνικό κεφάλαιο και προνόμιο».

Ο καθηγητής γλωσσολογίας βρίσκεται στα Χανιά για δύο διαλέξεις που θα δώσει το βράδυ της Τετάρτης στο Πνευματικό Κέντρο και το βράδυ της Πέμπτης στο καφέ «Κήπος».Μπαμπινιώτης για σημαιοφόρους με κλήρωση: Καταστρατηγείται το «Αιέν αριστεύειν»

Με την επιλογή σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία μέσω κλήρωσης καταστρατηγείται μία ομηρική αρχή, μία πανάρχαιη ελληνική αρχή, το Αιέν αριστεύειν, είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Παιδείας. 

Όπως τόνισε ο κ. Μπαμπινιώτης με το νέο νομοσχέδιο καταστρατηγείται η έννοια της άμιλλας.