Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

μπαμπινιωτης



Μπαμπινιώτης: Με όλους τους όρους που τέθηκαν θα λειτουργήσουν σωστά τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Διευκρινίσεις για τα μη κρατικά πανεπιστήμια έδωσε το πρωί της Δευτέρας (12/2) κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, πιστεύει ότι θα λειτουργήσουν σωστά.



Μπαμπινιώτης για καταγγελίες αποφοίτων του Αρσακείου για σεξουαλική βία

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προαναγγέλει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, μετά την επιστολή 285 αποφοίτων του Αρσακείου, στην οποία καταγγέλλουν περιστατικά σεξουαλικής ή άλλης βίας.

Ο κ. Μπαμπινιώτης, με ανάρτησή του στο Facebook, τονίζει:



Γ. Μπαμπινιώτης: «Δεν έπρεπε ποτέ να αναγνωρίσουμε «μακεδονική» γλώσσα»

Τη δική του απάντηση στις αναφορές του Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδονικής γλώσσας» έδωσε ο καθηγητής γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, τονίζοντας πως πρόκειται για βουλγαροσερβική γλώσσα που δυστυχώς δεχτήκαμε να τη λέμε «μακεδονική» και τώρα γεννάμε «ορέξεις».



Μπαμπινιώτης: Δεν αναγνωρίστηκε μακεδονική γλώσσα το 1977

Απαντήσεις σε όσα έχουν ειπωθεί σχετικά με την αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσας» σε συνέδριο το 1977, δίνει ο γνωστός γλωσσολόγος, πρώην πρύτανης και πρώην υπουργός, Γιώργος Μπαμπινιώτης. Με δήλωσή του στα tanea.gr ο κ.



Μπαμπινιώτης: "Η Ελληνική γλώσσα αποτελεί εθνικό κεφάλαιο και προνόμιο"

Ο  καθηγητής γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Μπαμπινιώτης,  τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης της ελληνικής γλώσσας, που «αποτελεί εθνικό κεφάλαιο και προνόμιο».

Ο καθηγητής γλωσσολογίας βρίσκεται στα Χανιά για δύο διαλέξεις που θα δώσει το βράδυ της Τετάρτης στο Πνευματικό Κέντρο και το βράδυ της Πέμπτης στο καφέ «Κήπος».



Μπαμπινιώτης για σημαιοφόρους με κλήρωση: Καταστρατηγείται το «Αιέν αριστεύειν»

Με την επιλογή σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία μέσω κλήρωσης καταστρατηγείται μία ομηρική αρχή, μία πανάρχαιη ελληνική αρχή, το Αιέν αριστεύειν, είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Παιδείας. 

Όπως τόνισε ο κ. Μπαμπινιώτης με το νέο νομοσχέδιο καταστρατηγείται η έννοια της άμιλλας.