Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2025 -

Μουσείο του Λούβρου



Ληστεία στο Λούβρο: Δεν λένε κουβέντα οι δύο συλληφθέντες. Οι Αρχές έχουν στην διάθεσή τους μόνο 3 μέρες

Οι γαλλικές Αρχές, μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να αποσπάσουν ούτε μια πληροφορία για την ληστεία στο Μουσείο του Λούβρου από τους δύο άνδρες που συνέλαβαν, ενώ την ίδια ώρα τα κοσμήματα παραμένουν άφαντα.

Το DNA που βρέθηκε σε τρίχες, κράνος και σε κίτρινο γιλέκο επέτρεψε την ταυτοποίηση των δύο.



Τα στοιχεία DNA που συλλέγονται αναλύονται σε εργαστήριο, απ’ όπου εξάγεται το γενετικό προφίλ του ατόμου

Δύο ύποπτοι για την ληστεία στο Μουσείο του Λούβρου συνελήφθησαν το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, μία εβδομάδα μετά το εντυπωσιακό περιστατικό στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η σύλληψη ενός εκ των δύο έγινε χάρη σε «καθοριστικό DNA» που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος.



Τζορτζ Κλούνεϊ για την ληστεία στο Λούβρο: «Είμαι πολύ περήφανος για αυτούς τους τύπους». Βίντεο

O Τζορτζ Κλούνεϊ αναφέρθηκε στη κλοπή κοσμημάτων που έγινε στο Μουσείο του Λούβρου πριν λίγες μέρες, δηλώνοντας «περήφανος για τους δράστες».



Ντετέκτιβ έργων τέχνης στο Sky News: «Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να λιώσουν το ασήμι και το χρυσό, να αποσυναρμολογήσουν τα διαμάντια, να προσπαθήσουν να τα κόψουν. Έτσι θα τα εξαφανίσουν»

Το Παρίσι «βλέπει» αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να βρίσκεται πίσω από την ληστεία στο Λούβρο μια «ξένη δύναμη», ενώ το πρωί οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν πως βρέθηκε ένα ρωσικό διαβατήριο.



Τα ελληνικά εκθέματα στο Μουσείο του Λούβρου

Το Μουσείου του Λούβρου Το Λούβρο, το μουσείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως γιορτάζει σήμερα (10/8), 227 χρόνια ζωής



Όταν οι Γάλλοι σκότωσαν πάνω από 200 Έλληνες για να κλέψουν την Αφροδίτη της Μήλου

Πολλοί  έχουμε επισκεφθεί το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, και έχουμε θαυμάσει τον τεράστιο καλλιτεχνικό πλούτο που φυλάσσεται σ΄αυτό το Μουσείο.