Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης



Εκθεση του Πολ Τσαν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Υφασμάτινα «σώματα» σε διαρκή κίνηση στριφογυρίζουν, χτυπιούνται, λειτουργώντας σαν τρισδιάστατες εικόνες. Είναι οι «Λουόμενοι» του Αμερικανού εικαστικού και συγγραφέα Πολ Τσαν στην έκθεση του «O Οδυσσέας και οι λουόμενοι» (Odysseus and the Bathers) από τις 5/7 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η έκθεση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του οργανισμού ΝΕΟΝ.



Ο George Condo για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο George Condo, ένας από τους σημαντικότερους γλύπτες και ζωγράφους της Αμερικής έρχεται για την πρώτη του ατομική έκθεση στην Ελλάδα.

Την έκθεσή του με όνομα «George Condo at Cycladic», διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τις 8 Ιουνίου μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Σταθάτου.



Έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης αφιερωμένη στην αρχαία Ελλάδα

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και η Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank συνεργάζονται για πρώτη φορά και διοργανώνουν από κοινού μία μεγάλη έκθεση με τίτλο «ΧΡΗΜΑ. Σύμβολα απτά στην Αρχαία Ελλάδα».



Πώς έμοιαζαν οι Κυκλάδες πρν 5.000 χρόνια; Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει μια μοναδική έκθεση

Για τα 30 χρόνια λειτουργίας του, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει μια μοναδική έκθεση για τη ζωή στις Κυκλάδες πριν από 5.000 χιλιάδες χρόνια.

Τίτλος της, «Κυκλαδική Κοινωνία: 5.000 χρόνια πριν» και θα έχει διάρκεια ως τον Μάρτιο 2017.



Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Δράσεις για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, με δράσεις για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (άτομα τρίτης ηλικίας, ανθρώπους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εργαστήρια για γονείς και παιδιά με αναπηρία καθώς και αστέγους και διαπολιτισμικά σχολεία), σχεδίασε και παρουσιάζει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.