Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

μούμια



Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκε τάφος με ελληνική μούμια στο Ασουάν

Πρόσφατα, στο Ασουάν της Αιγύπτου, ανακαλύφθηκε έπειτα από ανασκαφές, τάφος ελληνορωμαϊκής εποχής με ελληνική μούμια.

Σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη ανακάλυψη, οι αρχαιολόγοι βρήκαν μια χάλκινη πλάκα με το όνομα του άνδρα («Νικόστρατος») κοντά στο σώμα του.



Φως στο μυστήριο αιγυπτιακής μούμιας ηλικίας 4.000 ετών, από το FBI

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (Federal Βureau οf Ιnνestigatiοn, FBI) των ΗΠΑ, κατάφερε να λύσει ένα μυστήριο σχεδόν 100 ετών για την ταυτότητα ενός κεφαλιού αιγυπτιακής μούμιας ηλικίας 4.000 ετών, έπειτα από συλλογή DNA από δόντι της.



Αίγυπτος: Στο φως μούμια 3.000 ετών!

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια μούμια σε τάφο που δεν είχαν εξερευνήσει στο Λούξορ στην Άνω Αίγυπτο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αρχαιοτήτων της χώρας.



Βρέθηκε «εξωγήινη μούμια» με τρία δάκτυλα στο Περού

Ένα ακόμα «αποκαλυπτικό βίντεο» για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής έρχεται να προστεθεί στην μεγάλη γκάμα των οπτικών ντοκουμέντων που διαρρέουν κατά καιρούς στο διαδίκτυο, θέλοντας να μας πείσουν ότι... δεν είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν.



Βρέθηκε μυστηριώδης μούμια στην βόρεια Ρωσία

Oι επιστήμονες στη μακρινή βόρεια αυτόνομη περιφέρεια Γιάμαλο-Νένετς της Ρωσίας ερευνούν την μούμια ενός ανθρώπινου παιδιού, τυλιγμένο σε ένα κουκούλι από γούνες και φλοιό δέντρων, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.



Ανακάλυψαν καλοδιατηρημένη μούμια στην Αίγυπτο

Ισπανοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια αρχαία αιγυπτιακή μούμια σε «πολύ καλή κατάσταση» κοντά στο Λούξορ, σύμφωνα με το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Τα λείψανα βρέθηκαν σε τάφο, που πιθανότατα χρονολογείται μεταξύ του 1075 π.Χ. και του 664 π.Χ., στη δυτική όχθη του Νείλου, 700 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου, σύμφωνα με σχετική δήλωση.