Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

μουχλα



Έτσι θα περιορίσετε την υγρασία και τη μούχλα στο σπίτι

Η υγρασία είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται συχνά σε πολλά σπίτια, ιδιαίτερα τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κατασκευή του σπιτιού και στην περιοχή που μένετε, αν δηλαδή είναι αυξημένα τα επίπεδα υγρασίας.



Το κόλπο για να μην έχει υγρασία η ντουλάπα σας

Η υγρασία και η μούχλα που μαζεύονται στην ντουλάπα είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι πολλοί άνθρωποι. Δείτε πώς θα απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα.

Ο λόγος που οι ντουλάπες σας γεμίζουν μούχλα είναι ότι πρόκειται για σκοτεινούς, κλειστούς χώρους όπου υπάρχει έλλειψη αέρα και φωτός. Σε τέτοιους χώρους η μούχλα κάνει πολύ συχνά την εμφάνισή της.



Μπορώ να φάω τρόφιμο με μούχλα αν αφαιρέσω το μουχλιασμένο κομμάτι;

Πολλές φορές λυπόμαστε να πετάξουμε ένα μεγάλο κομμάτι τυρί ή το ψωμί του τοστ όταν έχει πιάσει σε κάποιο σημείο λίγη μούχλα. Είναι ασφαλές να απομακρύνουμε το εμφανώς αλλοιωμένο μέρος και να καταναλώσουμε το υπόλοιπο προϊόν; 
 


Εξαφανίστε την μούχλα από τις κουρτίνες του μπάνιου

Πρέπει να τις καθαρίζετε τακτικά και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Ο λόγος είναι πως αν δεν το κάνετε σύντομα θα δείτε λεκέδες μούχλας να...κάνουν την εμφάνισή τους πάνω τους.

Μιλάμε για τις κουρτίνες του μπάνιου που πέρα από το κλασικό «να τις αφήνετε μονίμως κλειστές για να μην μένουν τα νερά πάνω τους», χρειάζονται και λίγη φροντίδα παραπάνω.



Μούχλα: Ξεφορτωθείτε την!

Ακόμα κι όταν οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε ό,τι το καλύτερο μπορούμε, πολύ συχνά η βρωμιά και η μούχλα “βρίσκει τον τρόπο” να μας ξεγελάει και να μην φεύγει από μερικά σημεία στο σπίτι.

Ένα από τα πιο συνήθη τέτοια σημεία είναι φυσικά η μπανιέρα που μαζεύει μούχλα στις γωνίες, εκεί που τα συνήθη καθαριστικά είναι πρακτικά αδύνατο να φτάσουν.



Γιατί πρέπει να ΜΗΝ στεγνώνετε τα ρούχα μέσα στο σπίτι – Κίνδυνος υγείας!

Το στέγνωμα των ρούχων μέσα στο σπίτι ενέχει κίνδυνο για την υγεία σας, σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την Σχολή Αρχιτεκτόνων Mackintosh στην Σκωτία.