Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2025 -

μοσχαρίσιος κιμάς

  

Κρεατόπιτα με φύλλο

Υλικά
Για τη γέμιση:

2 κ. σ. ελαιόλαδο
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
200 γρ. πράσα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. αλεσμένο μπαχάρι
1/2 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
1/3 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
1 κ. γλ. τριμμένο κόλιανδρο
1 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για την πίτα:



Ζυμαρικά στο φούρνο με κιμά

Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/2 φλ. τσαγιού πελτέ ντομάτας
300 γρ. ξινή κρέμα
3 φλ. τσαγιού μακαρόνια (κοφτά κατά προτίμηση)
1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση



Παραδοσιακά κανελόνια με κιμά

Υλικά:

250 γρ. κανελόνια

200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Για τον κιμά

300 γρ. μοσχαρίσιο κιμάς

300 γρ. χοιρινός κιμάς

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

100 ml κόκκινο κρασί

400 ml τοματοπελτέ

2 φύλλα δάφνης

1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη



Πεντανόστιμη κρεατόπιτα με φύλλο

Υλικά
Για τη γέμιση:

2 κ. σ. ελαιόλαδο
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
200 γρ. πράσα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. αλεσμένο μπαχάρι
1/2 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
1/3 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
1 κ. γλ. τριμμένο κόλιανδρο
1 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για την πίτα: