Κεφτεδάκια με κριθαράκι στον φούρνο
Για τα κεφτεδάκια:
-
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
-
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (κατά προτίμηση με προζύμι)
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (κατά προτίμηση με προζύμι)
Υλικά
2 κ. σ. ελαιόλαδο
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
200 γρ. πράσα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. αλεσμένο μπαχάρι
1/2 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
1/3 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
1 κ. γλ. τριμμένο κόλιανδρο
1 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για την πίτα:
Υλικά
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/2 φλ. τσαγιού πελτέ ντομάτας
300 γρ. ξινή κρέμα
3 φλ. τσαγιού μακαρόνια (κοφτά κατά προτίμηση)
1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Υλικά:
250 γρ. κανελόνια
200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Για τον κιμά
300 γρ. μοσχαρίσιο κιμάς
300 γρ. χοιρινός κιμάς
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
100 ml κόκκινο κρασί
400 ml τοματοπελτέ
2 φύλλα δάφνης
1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
2 κ. σ. ελαιόλαδο
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
200 γρ. πράσα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. αλεσμένο μπαχάρι
1/2 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
1/3 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
1 κ. γλ. τριμμένο κόλιανδρο
1 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για την πίτα: