Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

μοσχάρι



Μοσχαράκι στιφάδο

Αρωματική και πεντανόστιμη

Υλικά

Για 4-6 άτομα
1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
½ κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
1 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
1 ποτηράκι χυμό ντομάτας
3 φύλλα δάφνης, ξύλο κανέλας
2-3 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση



Το σουβλάκι του Οβελίξ

Ένας έξυπνος τρόπος να αξιοποιήσετε το κοκκινιστό μοσχάρι που περίσσεψε από το μεσημέρι.

Πίτα, κρέας, λάχανο, καρότο. Ίσως από τα πιο γευστικά (και υγιεινά) σουβλάκια ever!

Υλικά
1 κούπα μοσχάρι κοκκινιστό (από την προηγούμενη)
1/3 κούπα λάχανο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας καρότο τριμμένο
1 πίτα για σουβλάκι



Μοσχάρι κοκκινιστό που λιώνει στο στόμα

Υλικά για 6 άτομα

  • 2 κιλά μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε κυβάκια 3-4 εκ.
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα στον τρίφτη
  • 2 μπαστούνια σέλερυ ψιλοκομμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 250 ml. κόκκινο κρασί
  • 800 ml. ζωμό βοδινού κρέατος σπιτικό ή από φρέσκο κύβο ψυγείου


Μοσχάρι κρασάτο με μαυροδάφνη

Υλικά Συνταγής
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1.200 γραμ. μοσχάρι σπάλα ή μπούτι (χτένι ή κιλότο)
250 γραμ. μαυροδάφνη
250 γραμ. κόκκινο κρασί
1/4 φλ. βαλσαμικό ξύδι με σύκο
2 φύλλα δάφνης
2 κλωνάρια θυμάρι
4 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες (στα 4-6 κομμάτια)
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο



Μοσχάρι με λαχανικά και φέτα στο ταψί

Υλικά Συνταγής
1 ½ κιλό μοσχαρίσια ελιά ή στήθος
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 φλ. ζεστό νερό
2 σκ. σκόρδο
3 πατάτες
3 χρωματιστές πιπεριές
3 κρεμμύδια
3 ντομάτες ώριμες ή 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες
250 γραμ. φασολάκια πλατιά φρέσκα ή κατεψυγμένα
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγη παπρικα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι



Τέλειο μοσχάρι κρασάτο με μαυροδάφνη

Μια συνταγή όνειρο, για κυριακάτικο τραπέζι σε χειμωνιάτικα καλέσματα, αλλά και για Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Η συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους, σε κάθε περίσταση.

 
 

Υλικά Συνταγής